Ciresele, mai bune decat aspirina?

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 20:34
4163 citiri
Ciresele, mai bune decat aspirina?

Cum sezonul cireselor bate la usa, ar fi bine sa-ti amintesti de ce e atat de bun acest fruct pentru sanatate. Iar cele mai noi studii au aratat ca intre cirese si aspirina s-ar putea pune semnul egal, acest fruct fiind un foarte bun antiinflamator.

Pe langa faptul ca sunt bogate in Vitamina C, potasiu si bor, un mineral ce joaca un rol esential in sanatatea oaselor, esential mai ales in cazul femeilor, ciresele scad considerabil nivelul inflamatiilor din organism.

Impotriva inflamatiilor

Un studiu realizat la Universitatea California, citat de Huffington Post, a aratat ca daca se consuma zilnic timp de 28 de zile, rezultatele sunt vizibile, nivelul inflamatiilor din organsim scazand considerabil (cu circa un sfert). Inflamatiile din organism sunt in stransa legatura cu riscul de boli de inima si atac cerebral.

O cercetare realizata de Universitatea de stat Michigan a artat ca antocianinele ce dau culoarea caracteristica cireselor amelioreaza durerea chiar mai eficient decat aspirina. Antocianinele sunt antioxidanti puternici ce previn stresul oxidativ, fara ca rolul lor sa se opreasca aici. Practic, functioneaza pe aceleasi principii precum medicamentele antiinflamatoare, dupa cum se mentioneaza intr-un raport publicat in Journal of Natural Products.

Coordonatorul studiului, Muralee G. Nair, noteaza ca ciresele sunt la fel de eficiente ca si ibuprofenul si alte medicamente similare. In plus, ciresele nu au efecte secundare, asa cum se intampla in cazul aspirinei ori Advilului.

Pentru refacerea organismului, dupa efort

Un alt beneficiu neasteptat oferit de cirese este ca sucul din aceste fructe reduce durerea si tensiunea din muschi dupa un efeort fizic indelungat si sustinut, dupa cum a demonstrat un studiu realizat la o universitate din Oregon.

Dupa un maraton, s-a aratat ca sucul de cirese este extrem de eficient in refacere. La fel de bine, insa, sucul de cirese poate fi consumat si inainte sau in timpul efortului fizic, durerile musculare fiind prevenite, iar muschii avand mai putin de suferit.

Previn guta

Un alt studiu, realizat la Universitatea California, a aratat ca o portie mica de cirese reduce nivelul de acid uric din sange in cazul femeilor. Excesul de acid uric cauzeaza guta, un tip de artrita extrem de dureros.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cirese sanatate, #cirese inflamatii, #cirese muschi, #cirese guta, #cirese beneficii , #fructe