Cinci trucuri pentru a manca mai putin

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 08:29
5086 citiri
Cinci trucuri pentru a manca mai putin
Foto: Prevention

Decembrie este luna in care excesele alimentare par inevitabile. Din fericire, un nou studiu ofera o abordare inteligenta pentru a combina in mod sanatos pofta de a manca, fara sa exagerezi si bucuria vacantelor de iarna.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au facut un test. Au servit cu aceeasi cantitate de supa doua grupuri de subiecti. Primii au primit supa dintr-un bol mare, plin pe jumatate, al doilea grup dintr-un bol mai mic, dar plin, in care se afla aceeasi cantitate de supa. Dupa doua ore i-au intrebat daca le este foame sau nu.

Majoritatea celor care au mancat din bolurile mici a spus ca nu, in timp ce cei care au mancat din bolurile pline pe jumatate au spus ca da. Concluzia studiului a fost aceea ca cei care au perceput ca au mancat mai mult, respectiv cei din bolurile mici, au dovedit mult mai mult autocontrol, fata de cei care au perceput ca au mancat putina supa, bolul fiind plin doar pe jumatate, scrie Prevention.

Si asta nu e singura tehnica pentru a incerca sa mananci mai putin sau macar sa nu exagerezi. Un alt sfat este sa te concentrezi pe ceea ce mananci. Cu alte cuvinte, savureaza si nu manca toata prajitura din doua inghitituri.

Mananca incet, mesteca bine. Savurand fiecare inghititura o sa te saturi mai repede si nu vei simti atat de acut dorinta de a lua si a doua prajitura. In plus este dovedit ca a manca distras de televizor, de calculator, si chiar de conversatie perturba mesajele pe care le primeste creierul si vei manca mult mai mult, fata sa fie nevoie.

Umpleti farfuria, dar ai grija ce pui in ea. Mananca pe saturate salate, legume si supe. Toate ofera senzatie de satietate. O farfurie plina o sa te faca sa mananci cu placere si sa faci fata tentatiilor viitoare.

Pune-ti in telefon o fotografie a celui/celei pe care o iubesti si inainte de a lua inca o portie de mancare gandeste-te daca o sa te mai placa cu burta. Dragostea si relatiile pe termen lung ii motiveaza pe oameni si ii fac sa fie mult mai atenti la felul in care arata.

Tot ceea ce trebuie sa mai faci este sa adaugi principiile vietii sanatoase in planurile acestea.

Alege mereu o farfurie alba si mai mica. Este dovedit ca faruriile albe si mici vin intr-un contrast fericit cu feluri de mancare irezistibile. Un tort de ciocolata de exemplu. Este dovedit ca in farfuria mica si alba vei cere o portie mai mica.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#sfaturi evitat excese culinare, #sfaturi mancare decembrie, #reguli mancare putina , #metode slabire