Cinci portii de legume si fructe zilnic nu te scapa de cancer

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 13:313081 citiri
Cinci portii de legume si fructe zilnic nu te scapa de cancer
Foto: IGourmet

Sanatatea are de castigat daca mananci fructe si legume, insa nu este de ajuns. Cele cinci portii de fructe si legume recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii nu vor reduce substantial riscul de a face cancer, arata un nou studiu.

Cercetarile realizate pe aproape 400.000 de participanti din 10 tari europene timp de noua ani arata ca 200 de grame de fructe consumate in fiecare zi nu ofera decat o protectie foarte mica impotriva cancerului. Mai precis, acestea reduc riscul de a face cancer cu doar 4%, informeaza The Independent.

Noile rezultate nu arata insa decat ca fructele si legumele au un efect limitat in protejarea organismului impotriva cancerului, si nu ca nu ar fi deloc eficiente.

Acestea protejeaza destul de bine impotriva bolilor de inima si a infarctului, spun specialistii, riscul de a avea astfel de probleme scazand cu 30%.

Concluziile au fost ca exista si alti factori care influenteaza riscurile de a te imbolnavi de cancer, precum fumatul sau consumul de alcool, sau chiar si activitatea fizica.

Ramane insa posibilitatea ca doar anumite alimente sa aiba un efect important de protectie impotriva cancerului.

Ardeii rosii, capsunile, morcovii, rosiile, ceapa, broccoli, varza, usturoiul, varza de Bruxelles, afinele si nucile braziliene contin destule ingrediente care pot tine departe cancerul.