Centrul de tratament Sanconfind, recuperare si balneologie pentru intreaga familie

Advertorial
Luni, 14 Septembrie 2020, ora 15:13
24974 citiri
Centrul de tratament Sanconfind, recuperare si balneologie pentru intreaga familie

Balneologia sau hidrologia medicala este o arie importanta in domeniul medicinii, cu o gama larga de interventii, care includ prevenirea, tratamentul si reabilitarea unui numar mare de afectiuni de sanatate. Iar tara noastra se afla printre cele care pot beneficia de doua dintre cele mai importante resurse naturale necesare tratarii diferitelor afectiuni, si anume: apa captata din izvoare naturale si namolul, ambele avand proprietati si caracteristici cu totul speciale.

Unul dintre locurile unde diferite persoane ajung pentru recuperare medicala este Centrul Medical Sanconfind. Aici, copii si adulti beneficiaza de cele mai bune proceduri pentru vindecarea afectiunilor, atat datorita resurselor medicale utilizate, cat si aparaturii moderne si personalului specializat.

Poiana Campina, unde Centrul Medical Sanconfind si-a deschis portile, este recunoscuta inca de acum un secol, pe atunci sub denumirea de Poiana Sarii, pentru procedurile de recuperare medicala prin utilizarea apei de izvor sarata rece, care astazi este captata prin instalatiile Centrului Medical Sanconfind si incalzita la 33 de grade.

In cele ce urmeaza, vor fi prezentate toate informatiile utile pe care trebuie sa le stii despre Centrul Medical Sanconfind, precum serviciile de balneologie disponibile, dar si afectiunile care pot fi tratate cu succes aici.

Ce servicii de balneologie ofera Centrul medical Sanconfind?

Balneologia presupune tratarea unor anumite afectiuni cu ajutorul apelor minerale termale si a fost folosita in intreaga lume de secole. Aceasta poate fi combinata cu alte tratamente, cum ar fi terapia fizica sau impachetarile cu namol.

Printre serviciile de balneologie oferite de acest centru de recuperare si balneoterapie, se pot enumera:

* Balneoterapia

Prin intermediul apelor de la izvorul salin din Poiana Campina impreuna cu namolul sapropelic de Techirghiol, pacientii pot trata sau reduce simptomele multor afectiuni, precum osteoartrita, spondiloza anchilozanta, artrita reumatoida, fibromialgia, insuficienta venoasa, psoriazisul sau dermatita atopica. Pe langa controlul simptomelor, balneoterapia reuseste sa imbunatateasca foarte mult calitatea vietii, caci ajuta la activarea circulatiei, a respiratiei, nutritiei si poate chiar sa elimine toxinele din organism.

Printre procedurile de balneoterapie disponibile la Centrul de recuperare medicala, trebuie mentionate: dusul subacval, dusul vichy, baia de plante, proceduri calde cu namol (bai, impachetari si masaj), baia galvanica, baia cu CO2 si bule, baia minerala cloruro-sodica, impachetarea cu parafina, sauna uscata si sauna umeda.

* Fizioterapia

Datorita aparaturii performante de care dispune Centrul Medical Sanconfind, toti cei afectati de anumite boli, leziuni sau invaliditate au sanse mari de a se recupera intr-un timp mult mai scurt, caci procedurile realizate de specialistii de aici au efect antialgic si reusesc sa imbunatateasca si metabolismul local.

Printre procedurile disponibile de fizioterapie, se enumera: bai galvanice, TENS, curenti interferentiali, curenti diadinamici, curenti Trabert, laser MLS, magnetoterapie, unde scurte, ultrasunete, shockwave si deep- oscillation.

* Kinetoterapia

Kinetoterapia sau gimnastica medicala, inseamna terapia prin miscare si este utilizata pentru recuperarea medicala somato-functionala, datorita tehnicilor si metodelor folosite. Printre obiectivele acesteia se pot specifica: relaxarea, corectarea posturii, cresterea mobilitatii articulare si a rezistentei musculare, dar si a capacitatii de efort, precum si imbunatatirea coordonarii sau a controlului neuro-muscular al miscarii si echilibrului.

Daca vei opta pentru aceasta sectie a centrului medical, vei beneficia de kinetoterapie prenatala si postnatala, kineto asistat Reo Ambulator si Reo Go.

* Hidrokinetoterapia

Acest serviciu medical reprezinta de fapt kinetoterapia in cea mai sarata apa minerala din tara, (concentratie de 321 g/l) care este filtrata, recirculata si mentinuta la o valoare de 31-33 grade Celsius. In acest caz, este vorba despre un antrenament individual, supervizat de un profesor de cultura fizica medicala. Aceasta gimnastica in apa este recomandata atat tinerilor cat si varstnicilor, dar si a celor cu probleme locomotorii sau sportivilor.

* Masajul

Masajul este o procedura realizata de specialisti cu ajutorul unor uleiuri speciale si a unor bete de bambus. In urma sedintei, contracturile musculare, durerile articulare, stresul sau oboseala vor disparea ca prin minune, lasand loc starii de bine si relaxarii.

In cadrul acestei sectiuni, pacientilor li se ofera servicii de masaj terapeutic sau de relaxare, reflexoterapie si drenaj limfatic.

Cine poate apela la serviciile Centrului Medical Sanconfind?

Balneoterapia este recomandata unui numar foarte mare de oameni, atat cei care sufera de anumite afectiuni medicale, cat si cei care isi doresc sa se relaxeze.

Printre pacientii centrului, se pot mentiona:

* Pacienti care sufera de anumite afectiuni reumatice, locomotorii, articulare, neurologice, endocrine, metabolice, de nutritie, etc.

* Persoane care au suferit accidentari sau traumatisme ale membrelor si necesita o perioada de recuperare fizica

* Persoane care au o stare de oboseala si surmenaj avansate

* Persoane care nu mai pot face fata stresului

* Persoane cu afectiuni ale coloanei, datorate pozitiei incorecte a corpului

* Copii cu afectiuni neurologice sau locomotorii

* Persoane care vor sa petreaca momente relaxante, etc.

Ce trebuie sa stii inainte de a te programa la Centrul Medical Sanconfind?

Centrul medical Sanconfind este cea mai buna baza de tratament din tara noastra! Iar acest lucru este dovedit de faptul ca, in anul 2019, aceasta a castigat premiul de ''Cea mai buna baza de tratament balnear din Romania'' Asadar, daca vei avea nevoie vreodata de servicii de balneoterapie, fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, masaj sau recuperare robotizata, acesta este cel mai bun loc unde te poti adresa.

Organizatia Patronala a Turismului Balnear din tara noastra a decis ca, datorita originalitatii proiectelor de sustenabilitate, de prezentare, inovare si a impactului in societare, Centrul Medical Sanconfind este cel mai potrivit pentru a deveni cea mai buna baza de tratament balneoclimateric din tara.

Echipa formata din medici profesionisti, asistente, maseuri si multi alti specialisti au reusit, datorita cunostintelor si profesionalismul de care dau dovada, dar si echipamentelor de ultima generatie, a apei sarate si namolului, sa transforme acel centru medical intr-o destinatie de referinta in acest domeniu.

Insa, indiferent care este motivul pentru care iti doresti sa beneficiezi de anumite proceduri de recuperare medicala, trebuie sa stii ca:

* Daca ai nevoie de anumite proceduri de recuperare medicala, programarile cu plata se pot face la unul din numerele de telefon afisate pe site sau prin completarea formularului de pe site.

* Pentru servicii balneoclimaterice este necesar sa ai parte de un consult medical initial, la care trebuie sa te prezinti impreuna cu toate documentele medicale pe care le ai de la medicii tai specialisti.

Pe langa serviciile de balneologie si recuperare medicala, Centrul Medical Sanconfind ofera si o gama larga de servicii conexe de imagistica, analize de laborator, consultatii de specialitate, iar in functie de necesitati, pacientii pot beneficia de toate analizele necesare stabilirii unui diagnostic corect si complet.

Tara noastra ne-a pus la dispozitie aceste resurse naturale, precum apele termale si namolul de Techirghiol, insa fara acest Centru Medical, Sanconfind, nu ar exista posibilitatea de a ne bucura de beneficiile recunoscute ale acestora. Prin urmare, fie ca suferi de anumite afectiuni, trebuie sa te recuperezi medical sau doar ai nevoie de relaxare, acest centru este locul potrivit pentru tine!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#balneoterapie, #namol intrebuintari curative, #Techirghiol, #ape termale, #kinetoterapie , #tratament