Ceaiurile de slabit, sub lupa nutritionistului - Ce e mit si ce e adevar Interviu

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 07:38
15926 citiri
Ceaiurile de slabit, sub lupa nutritionistului - Ce e mit si ce e adevar Interviu
Foto: Facebook/Cabinet de psiho-nutritie Nela Pricop

Multi dintre cei care isi doresc sa dea jos cateva kilograme apeleaza la ceaiuri. "Sunt naturale, rau nu au cum sa-mi faca!", spun cei mai multi. Chiar asa sa stea lucrurile?

Exista, oare, niste ceaiuri "de slabit" care sa poata fi folosite fara teama ca ne facem rau? Si daca da, chiar functioneaza sau e vorba doar despre marketing? Apoi, conteaza in ce momente ale zilei sunt consumate?

La toate aceste intrebari ne-a raspuns, intr-un interviu acordat Ziare.com, nutritionistul Nela Pricop.

De vorba cu nutritionistul, despre cea mai sanatoasa dieta din lume - Ce presupune regimul DASH Interviu

Ceaiurile de slabit au fost mereu "in voga". Despre cele nocive am tot auzit, insa exista unele "sanatoase" pe care le putem consuma in deplina siguranta?

Inainte de a cumpara un ceai de slabit, este bine sa citesti eticheta si sa cunosti compozitia ceaiului de slabit pe care il alegi. In compozitia unui ceai de slabit trebuie sa se gaseasca plante naturale, care sa ajute la reglarea tranzitului intestinal, plante cu efect diuretic si usor laxativ.

Totodata, ceaiurile de slabit trebuie sa ajute la eliminarea toxinelor, la echilibrarea activitatii endocrine si la eliminarea excesului de apa din organism.

Cand ar trebui consumate? Exista "momente cheie" ale zilei?

Cantitatea de ceai variaza intre una si trei cani pe zi. Daca ceaiul va fi baut inaintea meselor sau dupa fiecare masa, nu avem voie sa bem mai mult de trei cani pe zi. Daca este vorba despre un ceai calmant, care se bea inainte de culcare, va fi doar o cana.

Care sunt cele de care am face bine sa nu ne atingem?

Pentru ca suntem diferiti si efectele anumitor ceaiuri de slabit difera de la o persoana la alta, e bine sa ne ferim de toate acele ceaiuri ce ne creeaza orice fel de disconfort.

In general, ceaiurile de slabit au in compozitie plante ca Senna si crusinul, ce au ca efecte secundare crampele abdominale.

"De maine mananc sanatos, nu mai beau/fumez si fac sport" - Cum ne sabotam singuri Interviu cu un psihoterapeut

De fapt, cum actioneaza acestea? Chiar intensifica arderile (asa cum se promite adesea pe eticheta) sau e vorba doar de marketing?

Intr-o oarecare masura, pot ajuta, daca sunt sustinute si de o alimentatie corecta si de un stil de viata activ.

Pot ajuta la pierderea in greutate, dar nu fac minuni; nu ne vor ajuta niciodata daca mancam gresit si exageram cu cantitatea de ceai bauta. Ne putem face foarte mult rau daca vom consuma un anumit ceai de slabit pe o perioada lunga de timp si intr-o cantitate nepotrivita.

Adevarul despre dietele disociate - Te ajuta sau nu sa slabesti? Cu ce pret - Interviu

Care sunt cele mai grave efecte pe care le pot da?

Sunt variate si pot fi: senzatii de slabiciune, oboseala, ameteli, acestea fiind efectele demineralizarii organismului.

In plus, pot aparea tulburari ale tranzitului intestinal (mai ales la cei cu probleme de constipatie), senzatie de uscaciune a gurii si gatului, din pricina deshidratarii, tulburari ale somnului, usoare stari de insomnie, care pot disparea in timp, stari de voma din pricina gustului "metalic", neplacut, greu tolerat de unele persoane.

Nu in ultimul rand apar crampele intestinale puternice, deoarece efectul purgativ poate fi foarte rapid. Mai mult, apar stari de agitatie si irascibilitate, din cauza ceaiului verde, care este prezent in compozitia unora dintre produsele de slabit.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#ceaiuri slabire, #ceai slabire efecte, #cura slabire ceaiuri, #ceaiuri intensificare arderi, #nutritionist Nela Pricop , #cura slabire