Ce trebuie sa stii despre bicicleta eliptica de fitness

Advertorial
Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 00:01
36003 citiri
Ce trebuie sa stii despre bicicleta eliptica de fitness

Beneficiile sportului asupra organismului sunt de necontestat. Pentru obtinerea rezultatelor dorite si pentru atingerea obiectivelor stabilite in cadrul salilor de fitness, este recomandata o trecere treptata de la aparatele de baza, la cele profesionale, care necesita mai mult efort fizic.

Bicicleta eliptica profesionala - un aparat de fitness care te ajuta sa elimini kilogramele in plus

Unul dintre cele mai apreciate aparate de fitness este bicicleta eliptica profesionala, aceasta fiind ideala pentru eliminarea kilogramelor in plus. Avand in vedere faptul ca este mai potrivita pentru exercitiile ce vizeaza scaderea in greutate decat pentru cele de tonifiere, ea nu este recomandata celor ce au ca scop principal dezvoltarea musculaturii.

O bicicleta eliptica profesionala este la fel de eficienta precum orice alt model de aparat existent in cadrul unei sali de fitness. Pentru a se obtine insa rezultatele scontate, utilizatorul trebuie sa imbine intr-un mod echilibrat antrenamentul la bicicleta, cu cel la alte aparate de fitness.

Bineinteles, bicicleta poate fi folosita si de catre cei care vor doar o usoara tonifiere sau sa se mentina in forma. Pentru tonifiere, antrenorii recomanda maxim 20-30 de minute de pedalare intensiva pe zi, in timp ce pentru slabire timpul necesar poate fi de pana la 40 de minute, cu o crestere treptata a intensitatii.

Care sunt diferentele dintre o bicicleta eliptica si una magnetica?

Presupunand un efort mult mai mare din partea utilizatorului, un model de bicicleta eliptica difera de unul mecanic in privinta mai multor aspecte:

● nu dispune, de regula, de sa, iar astfel musculatura picioarelor si cea a feselor este mult mai mult solicitata;

● din cauza acestei forme, manerele mobile vor fi folosite in mod obligatoriu, fiind astfel utila in antrenarea intregului corp;

● in lipsa dispozitivului de sprijin (saua), muschii fesieri sunt solicitati mai mult decat in cazul benzii de alergat sau a bicicletei mecanice;

● date fiind aceste diferente si atuuri, o bicicleta eliptica are un pret mai ridicat decat una mecanica.

Cine exerseaza timp de o ora pe acest aparat poate arde pana la 800 de calorii, ceea ce ar insemna aproximativ doua mese echilibrate.

Cum se poate folosi bicicleta eliptica pentru rezultate vizibile?

Chiar daca pentru o bicicleta eliptica preturile pot fi mai ridicate, investitia intr-un astfel de aparat pentru acasa se va dovedi extrem de avantajoasa. Cu totii suntem constienti de faptul ca sportul practicat in confortul locuintei este mult mai placut.

Insa, chiar daca bicicleta eliptica va fi folosita acasa sau in sala de fitness, un lucru este cert: pentru rezultate vizibile si de durata, va fi necesar un plan de exercitii. Planul de exercitii recomandat de catre antrenori cuprinde, de obicei:

● Setarea obiectivelor

La fel ca in cadrul oricarei cercetari, teze sau chiar a vietii personale, setarea de la bun inceput a obiectivelor conduce mult mai rapid la atingerea scopului primar, spun psihologii.

Astfel, daca incepem pedalarea fara un scop stabilit nu vom putea constientiza cand ne-am atins targetul si nici evolutia pe care am realizat-o. Indicat ar fi sa notam intr-un carnetel obiectivele si, mai apoi, sa le bifam pe masura ce le-am atins.

● Folosirea manerelor pentru un antrenament complex

Printre avantajele bicicletei eliptice se numara existenta a doua manere/ghidoane (mobile sau fixe).

Pentru un antrenament complet, al intregului corp, antrenorii recomanda cu tarie folosirea ghidoanelor mobile, chiar daca acest lucru va necesita un efort mai intens. Doar asa vom putea beneficia la maximum de tot ceea ce are de oferit o bicicleta eliptica profesionala.

● Perseverenta, rezistenta si ambitia

"Nu renunta!" - acesta este indemnul tuturor antrenorilor de fitness in folosirea oricarui dispozitiv, dar mai ales a bicicletei eliptice.

Pentru ca este un aparat complex si dificil, ce lucreaza intens musculatura picioarelor si a abdomenului, avem tendinta de a ne opri si a lua o pauza in momentul in care simtim ca nu mai rezistam.

Specialistii afirma ca exact acela este momentul in care trebuie sa depunem un efort mai mare si sa continuam sa pedalam, pentru ca abia atunci musculatura este capabila sa arda stratul de grasime, contribuind astfel la procesul de slabire.

Gaseste bicicleta eliptica adaptata nevoilor tale la DHS Fitness!

Fie ca ai nevoie de o astfel de bicicleta pentru sala de fitness pe care o detii sau ca iti doresti sa ai parte de exercitii intense de slabire acasa, DHS Fitness este magazinul in care calitatea si performanta vin la pachet cu preturile avantajoase.

Pe dhsfitness.ro ai la dispozitie o gama variata de biciclete de fitness, dar si alte aparate care te pot ajuta in ceea ce ti-ai propus.

Nu uita! Un stil de viata activ are o multime de beneficii atat pentru corp si aspectul fizic, cat si pentru psihic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bicicleta eliptica de fitness , #fitness