Ce tip de test pentru depistarea Coronavirus ar trebui sa aleaga pacientii in functie de simptomele lor?

Advertorial
Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 12:26
7132 citiri
Ce tip de test pentru depistarea Coronavirus ar trebui sa aleaga pacientii in functie de simptomele lor?
Sursa foto: https://pixabay.com

Testarea pentru Coronavirus prin intermediul serviciilor medicale asigurate de OK Medical este mai mult decat necesara pentru pacientii care pun pret pe sanatatea lor si pe siguranta celor din jur. Virusul SARS-CoV-2 determina o infectie respiratorie cu virusul Covid-19 cu o perioada de incubatie medie de 5-7 zile, care poate sa ajunga pana la 14 zile. In timp ce majoritatea pacientilor au simptome usoare Covid, altii pot dezvolta forme foarte severe ce necesita oxigenoterapie sau terapie intr-o unitate de terapie intensiva.

Concret, testarea pentru noul Coronavirus se face prin teste Real Time PCR si teste serologice.

Diferente intre testele serologice si Real Time PCR

Virusul COVID-19 este destul de recent aparut in randul populatiei umane si de aceea nu se cunoaste cu exactitate comportamentul sau si evolutia sa posibila, cat de rapid reactioneaza sistemul imunitar producand anticorpi si cum pot fi detectati anticorpii in sange. De aceea, diagnosticul se bazeaza pe testele PCR de identificare directa a virusului din tractul respirator.

Testele pot detecta in probe de sange anticorpii IgG produsi de organismul uman ca si raspuns la infectia cu SARS-CoV-2. Testele serologice nu confirma diagnosticul de Covid concret, insa sustin rezultatele obtinute prin testarea PCR.

Anticorpii IgG apar in organismul uman la 10 pana la 20 de zile de la infectare si exista o perioada in care pot coexista cu virusul, ceea ce inseamna ca prezenta anticorpilor IgG nu exclude nici pacientii cu infectii active care pot transmite boala.

In plus, nici nu se cunoaste durata de timp maxima in care se pot detecta anticorpii dupa infectie, iar rezultatul negativ nu exclude prezenta virusului. Pacientii suspecti de Covid 19 trebuie testati prin metoda PCR ulterior.

Tesatarea pentru anticorpii Covid 19 se realizeaza pentru:

  • * pacientii asimptomatici care doresc sa stie daca au trecut prin infectie fara simptome;
  • * pacientii care au avut in familie cazuri de Covid si nu au manifestat niciun fel de simptome;
  • * pacientii care doresc sa fie siguri de starea lor de sanatate.
  • De ce ar trebui sa faca pacientii testele COVID 19?

    Testele COVID 19 sunt efectuate atat de catre pacientii care au simptomele infectarii cu acest virus, cat si persoanele care sufera de gripa sezoniera:

  • * tuse seaca;
  • * febra;
  • * dureri de cap;
  • * dureri musculare;
  • * rinoree;
  • * dureri in gat;
  • * oboseala;
  • * respiratie dificila;
  • * varsaturi, diaree;
  • * pierderea gustului si/ sau a mirosului.
  • Din pacate, in perioada aceasta sezonul de gripa coincide cu pandemia de Coronavirus, ingreunand procesul de stabilire a unui diagnostic corect pentru ca cele doua tipuri de infectii virale au simptome comune. De aceea, un test PCR permite diferentierea clara intre cele doua tipuri de boli respiratorii contagioase, atat infectia cu SARS-COV-2, cat si pentru infectia cu virusul gripal.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
    PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
    Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
    Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
    Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
    Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
    #coronavirus, #test coronavirus, #testare coronavirus , #stiri sanatate