Ce se intampla daca bem numai apa

Miercuri, 19 August 2020, ora 07:01
15557 citiri
Ce se intampla daca bem numai apa
Foto: Pixabay

De cate ori v-ati spus ca o sa renuntati la alcool, cafea, sucuri si alte asemenea, dar nu ati facut-o? Si astazi v-ati baut cafeaua, nu-i asa? Desigur, pentru ca a devenit o dependenta, antidotul in lupta cu somnul cel dulce din zori.

Chris Bailey, un tip pasionat de stil de viata sanatos si organizarea cat mai eficienta a timpului, a reusit sa se tina de acest plan si a descoperit beneficiile pe care le putem obtine, pentru sanatatea noastra, consumand doar apa, titreaza Independent.

Consum mai mic de calorii

Spre deosebire de un moccaccino, care contine 250 de calorii, sau o sticla de 500 ml de Coca-Cola, 210 calorii, sau un ceai cu zahar care poate ajunge la 30 de calorii, apa nu are nici macar o calorie. Zero. In plus, nimic nu hidrateaza mai bine si mai eficient decat apa curata.

Scade apetitul

Deseori, doar avem impresia ca ne este foame, cand, de fapt, tot ce avem nevoie este un pahar cu apa. Asta pentru ca setea si foamea transmit aceleasi semnale nervoase creierului.

Creierul functioneaza mai bine

75-85% din creier este format din apa. Mentinandu-l hidratat, energia si concentrarea vor fi mult mai mari si durerile de cap vor disparea.

Bani mai multi in portofel

Apa este cel mai ieftin produs de baut, dintre toate cate exista.

Metabolism accelerat

Cercetatorii au descoperit ca un pahar de apa dimineata, inainte de micul-dejun, accelereaza metabolismul pentru intreaga zi, iar daca devine un obicei, metabolismul se va regla. Daca metabolismul functioneaza mai lent, apar depunerile de grasime si senzatia de oboseala. O crestere de 30% a ritmului metabolic a fost inregistrata atat la femei, cat si la barbati, dupa ce au consumat un pahar de apa.

Inamicul acneei si-al ridurilor

Apa ajuta la mentinerea hidratarii pielii, impiedicand astfel uscarea acesteia, cauza celor mai multe dintre probleme, de la riduri, la problematicele cosuri.

Previne bolile de stomac si de rinichi

Chiar daca veti face mai multe drumuri la baie din cauza consmului de apa, rinichii se vor mentine sanatosi, pentru ca apa spala toxinele din ei. Deasemenea, apa mentine sanatos intreg sistemul digestiv, ajutand digestia.

Inima sanatoasa

Deshidratarea ingroasa sangele, iar inima va trebui sa depuna un efort considerabil mai mare pentru a-l pompa in tot corpul. Un studiu a aratat ca cinci pahare de apa pe zi reduc riscurile de infarct miocardic cu 41 de procente, comparativ cu un consum de doua pahare pe zi.

Daca nu bei apa, uita de sala de fitness

Un corp deschidratat nu va da niciodata randament la sala de forta. Nu conteaza absolut deloc ca bei doi litri la sala de sport, daca in timpul zilei nu ai baut nici macar un pahar.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Mielul este una dintre cele mai sănătoase cărnuri: conține grăsimi bune, este o sursă importantă de zinc, de seleniu și este bogată în vitamine din complexul B. În plus, carnea slabă de...
#apa de baut, #apa plata, #sanatate, #inima, #infarct, #digestie, #acnee, #riduri, #sport, #bani , #apa