Ce sa mananci si ce nu, ca sa gonesti raceala

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 21:12
7768 citiri
Ce sa mananci si ce nu, ca sa gonesti raceala

Vara s-a incheiat, desi n-ai zice, iar primele adieri de vant aduc cu sine si diverse virusuri. Incet-incet iti amintesti de febra, dureri in gat si acele stari de moleseala tipice gripei sau racelilor.

Daca nu esti un adept al pastilelor, hrana potrivita te poate ajuta. Iata ce este bine sa consumi si ce nu, potrivit Huffington Post:

Bea ceai

Lichidele sunt foarte importante atunci cand esti racit, hidratarea fiind o conditie esentiala pentru vindecare. Mucusul se subtiaza si scapi de congestie.

Apa simpla este execelenta, dar ceaiul este si mai bun, caci are antoxidanti care intaresc sistemul imunitar si lupta cu infectiile.

Contraindicat: sucul

Sucurile din comert au prea mult zahar, care zadarnicesc eforturile organismului de a lupta cu infectiile. Daca vrei sa bei suc, stoarce chiar tu portocalele sau orice alt fruct preferi.

Nu uita, insa, ca acestea au destul de multe calorii si ar putea sa faca rau siluetei tale.

Supa

Supa ajuta la decongestionare si hidratare in acelasi timp, plus ca este usor de digerat, asa ca nu oboseste organismul care si asa este slabit.

Proteinele

Proteinele din peste, carne slaba de pui sau curcan te ajuta sa iti mentii senzatia de satietate si iti dau putere sa iti revii.

Stai departe de fripturi grele, cu grasimi, caci acestea sunt mai greu de digerat de catre organism si slabesc sistemul imunitar.

Ghimbirul

Fierbe niste ghimbir in apa pana cand se face galben si apoi bea lichidul cu niste miere. Radacina are proprietati antiinflamatoare si te va scapa imediat de raceala.

Contraindicat: alcool

Poate ca te simti tentat sa bei un pahar de alcool, pentru a te relaxa, dar nu trebuie sa faci acest lucru atunci cand esti racit. Acesta deshidrateaza si slabeste sistemul imunitar, lasandu-te si mai vulnerabil.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#alimente bune raceala, #alcool contraindicat raceala, #alimente bune tratare raceala, #supa decongestionare nas raceala, #alimentatie gripa , #gripa