Ce sa eviti cu orice pret cand nu mai poti de foame

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 14:35
5819 citiri
Ce sa eviti cu orice pret cand nu mai poti de foame
Foto: Arhiva/Ziare.com

Exista o serie de alimente care sunt complet neindicate atunci cand foamea este prea mare. Tot asa cum nu este bine sa se faca cumparaturi cu stomacul gol, la fel expertii afirma ca nu este bine ca foamea intensa sa fie potolita cu anumite alimente.

Nerecomandata este o mancare condimentata. "Daca nu aveti nimic in stomac, nimic nu va impiedica alimentele condimentate sa intre in contact cu mucoasa si acest lucru poate provoca iritatii", arata gastrologul Lisa Ganjhu. Este preferabil sa se evite orice fel de mancare cu piper, ardei iute sau cu sosuri prea picante.

Nu ar trebui consumate nici fructe singure. Consumul unui mar sau al unei banane, fara nimic altceva alaturi, nu este recomandat, potrivit unei dieteticiene. Este preferabil zaharului din bomboane si biscuiti, insa trebuie adaugate proteine la fructe, cum ar fi nuci sau branza de vaci.

Trebuie evitate si pachetele de chipsuri sau cracker, problema fiind ca cine mananca astfel de snacksuri nu se poate opri. Aceste alimente sunt foarte sarate si se digera rapid. O specialista in nutritie recomanda pregatirea unui sandvis "adevarat", de exemplu cu file de curcan si paine.

Top 5 alimente naturiste care te scapa de durerile de stomac

Portocalele, menta, cafeina si sosul tomat fac stomacul sa produca acid, consumatorii riscand sa se aleaga cu iritatii si inflamatii.

Desi sushi este cunoscut ca o mancare sanatoasa, orezul alb nu contine destule fibre, iar sosul soia este prea sarat. "Imediat va aparea setea, iar creierul confunda setea si foamea, asa incat consumul de alimente creste, desi un pahar de apa ar fi suficient", arata Huffington Post, preluat de 7sur7.be.

Ultima capcana enuntata este consumul de alcool pe stomacul gol. Cine procedeaza asa se imbata mai repede, iar alcoolul baut duce la scaderea nivelului de leptina, hormonul care transmite la creier starea de satietate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente nerecomandate foame puternica, #fructe stomac gol, #alcool stomac gol, #snacksuri stomac gol, #mancare condimentata efecte , #alimente