Ce sa bei cand tii cura de slabire

Vineri, 26 Martie 2010, ora 08:19
13473 citiri
Ce sa bei cand tii cura de slabire
Foto: webmd.com

Bauturile sunt foarte importante pentru orice cura de slabire. Ajuta la hidratarea intregului organism, digestia este reglata, iar stomacul isi va restabili echilibrul de care are nevoie. Dar toate bauturile recomandate in cura de slabire sunt benefice pentru organismul tau?

Bauturile energizante, apa, cafeaua, berea, sucul de fructe sunt doar cateva dintre indicatiile nutritionistilor pentru completarea curei de slabire. Fiecare dintre ele insa are dezavantaje si avantaje care le recomanda pentru un consum regulat sau dimpotriva pentru a fi limitate, informeaza webmd.com.

Mai mult, exista persoane care isi controleaza atent alimentatia in cura de slabire, dar deloc consumul de lichide. Si acestea contin calorii, au o influenta majora asupra digestiei si tocmai de aceea o atentie sporita va fi acordata bauturilor consumate atunci cand esti la regim.

Bauturile carbogazoase pe care te-ai obisnuit sa le consumi zilnic sunt, potrivit nutritionistilor americani, o sursa foarte bogata de calorii. Exista diete bazate doar pe bauturi carbogazoase tocmai pentru ca au un continut caloric ridicat si astfel alimentatia va fi cu mult redusa. Specialistii insa avertizeaza asupra acestor bauturi, care deterioreaza in timp dantura.

Apa este fara indoiala cea mai recomandata bautura a oricarei diete. Inlocuirea sucurilor pe care le consumi in mod obisnuit cu apa este cea mai buna alegere pentru dieta ta. Se recomanda doua pahare de apa inainte de fiecare masa, pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze rapid. Mai mult, intregul metabolism va fi reglat dupa un consum regulat de apa.

Sucul de fructe se recomanda si el in curele de slabire. Are tot atatea calorii ca si bauturile carbogazoase, dar este mai bogat in nutrienti.

Pentru a fi util in cura ta de slabire, evita sa cumperi din magazin produsul pentru ca el contine indulcitori care pot dauna dietei tale. Prepara-l acasa, din fructe proaspete si vei sti cu siguranta ca servesti o bautura bogata in nutrienti esentiali pentru prima masa a zilei.

Sucul de rosii este alegerea multor persoane pentru cura de slabire. Contine jumatate din caloriile sucului de fructe si este bogat in nutrienti. Pentru ca sucul de rosii contine si pulpa legumei, el contine si fibre care pot controla si diminua apetitul.

Combinatiile de fructe sub forma sucului cu pulpa, consumat la micul dejun, nu se recomanda in curele de slabire, sunt de parere nutritionistii americani. Orice combinatie de suc care contine si banane este bogata in calorii si daca optezi pentru produsele de la resaturant in detrimentul celor obtinute de tine in casa, indulcitorii, cremele si frisca acestor bauturi pot dauna dietei tale.

Produsele lactate sunt necesare pentru intarirea structurii osoase, dar nu sunt un ajutor pentru dieta ta. Laptele pe care il consumi pe tot parcursul zilei este bogat in calciu, dar si grasimi. Pentru dieta sunt recomandate produsele lactate cu un continut redus de grasimi si astfel pot fi consumate pe tot parcursul zilei.

Bauturile energizante contin multe calorii. Specialistii sunt de parere ca hidratarea cu bauturi energizante nu este o alegere potrivita pentru regimul tau, tocmai de aceea le poti inlocui cu apa.

Ceaiul verde este o alegere excelenta pentru dieta. Regleaza digestia, nu contine calorii si ajuta la arderea grasimilor, daca il consumi cu regularitate. Berea nelipsita de la nici o intalnire cu prietenii tai este cea mai neinspirata alegere daca esti la dieta. Contine multe calorii, te baloneaza si este un inamic al oricarei cure de slabire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#bauturi cura slabire, #apa cura slabire, #apa sanatate , #cura slabire