Ce optiuni au parintii in ceea ce priveste un premergator pentru copil

Luni, 28 August 2017, ora 12:22
1969 citiri
Ce optiuni au parintii in ceea ce priveste un premergator pentru copil

Misiunea dificila a unui parinte nu este numai de a creste si de a educa un copil. Concret, pas cu pas alaturi de cel mic, il vegheaza si ii ofera o dezvoltare armonioasa. Iar succesul "misiunii" vine in timp. Se intelege asadar straduinta de cel mai inalt nivel, pentru a face alegeri bune, calitative. Dar acestea se completeaza cel mai bine si cu produse special dedicate pentru parinti si copii.

In primii sai pasi, copilul este predispus la diverse accidente. Astfel ca, din spirit practic mai ales, un premergator copii este favorit in aceasta misiune. Dar pe cat de vast este domeniul, pe atat de multe dileme va avea un parinte. Iata si cateva optiuni dintre cele mai comune pe piata la ora actuala.

Premergatorul clasic

Asa cum cel mai bine stim sa il definim, un premargator dispune de un sistem pe roti pentru deplasare, sezut confortabil si o tavita cu jucarii de preferat. Acest tip este primul si cel mai la indemana, ca si optiune. Include jucarii pentru ca cel mic sa isi distraga atentia, sa nu se plictiseasca.

Il poate stimula senzorial, dupa caz, cu sunete, lumini, etc.

Este foarte important de stiut ca un astfel de premergator trebuie sa dispuna de sistem de blocare al rotilor - o masura de siguranta pentru momentele in care copilul este doar sustinut in picioare si nu va mai exersa mersul.

Premergatorul doi in unu

Un alt stil practic si cu optiuni multiple de joaca se refera la premergatorul de tip doi in unu. Practic, acesta include si un sistem de balansare, cel care de altfel incanta cu siguranta orice copil. Aparte de acesta, stilul este asemanator cu cel clasic, incluzand jucarii cu diverse sunete si culori ce se pot declansa la fiecare atingere. Siguranta rotilor este si ea bifata.

Premergatorul in forme

Poate ca cea mai mare incantare a unui copil este sa se joace cu jucariile preferate. In randul celor mici totul se rezuma la joaca. Dupa acest principiu trebuie sa fie realizat si premergatorul cu forme. Asta presupune ca locul in care cel mic isi va exersa mersul este o forma specifica, de masinuta spre exemplu. Design-ul este atat de bine realizat, copie fidela a realitatii, incat o experienta completa pentru cel mic inseamna si atentia la detalii. Asadar, va avea si roti de design, va dispune de lumini si de un spatar asemanator locului intr-o masinuta. Un astfel de tip se gaseste in gama producatorului Toyz.

Reguli de folosire a unui premergator

Copiii se dezvolta atat de diferit. Desi in teorie si ca baza comuna exista asemanari, pana la urma fiecare caz isi are propriul drum. Specialistii recomanda parintilor sa nu se ingrijoreze daca cel mic nu manifesta interes de a merge. Tocmai de aceea s-au creat premergatoarele, jocuri prin care cel mic sa fie atras. De regula, se recomanda inceperea folosirii acestuia, ca o rutina zilnica, incepand cu 6 luni minim, desi termenul poate varia dupa caz si dupa modul in care copilul se adapteaza la idee sau este capabil sa isi sustina spatele, capul.

De asemenea, este foarte important ca parintii sa faca o distinctie clara intre ceea ce inseamna un premergator si un antepremergator. Cel din urma se recomanda incepand cu varsta de 9 luni, fiind si el cu scop dublu: ajuta copilul sa isi mentina echilibrul, fiind si un centru de joaca de asemenea. Acesta insa impune copilului doar sa se sustina in brate pentru a sta in picioare si a merge, impingand jucaria.

Deosebirile sunt majore si nu trebuie ales la o varsta prea frageda. Desigur si jocurile disponibile prin acesta sunt diverse, insa dedicate unui copil de varsta mai mare, care pricepe semnificatia - poate fi vorba de o tableta magnetica, oglinda inclusa, carte specifica varstei etc.

Ar trebui parintii sa se ghideze dupa pret? Bugetul ce se impune pentru achizitia oricarui tip de premergator incepe cu putin peste o suta de lei si poate ajunge si la 300 de lei. Dar ce conteaza in aceasta ecuatie este modul in care ajuta pe copii si implicit pe parinti, alaturi de functionalitatea si experienta oferita.

Un ghid pentru achizitia premergatorului se refera la calitatea produsului: trebuie avut un vedere tipul de roti, daca sunt rezistente si totusi sa nu lase urme, sa se blocheze etc.

De asemenea, materialele si design-ul sa fie sigure pentru sanatatea copilului. Mai presus de orice suma de bani sta modul in care copilul este ajutat practic sa faca primii pasi si sa invete sincronizarea, stabilitatea, un start propice pentru dezvoltarea acestuia.

Pentru varietatea de optiuni si pentru a explora mai multe tipologii si culori, babytrend.ro poate fi sursa pentru parinti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#premergator bebelusi , #bebelusi