Ce mananci iti influenteaza riscul de a te imbolnavi de cancer

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 08:39
4209 citiri
Ce mananci iti influenteaza riscul de a te imbolnavi de cancer

Cancerul este o boala care de cele mai multe ori loveste atunci cand te astepti mai putin, tumorile neavand un motiv anume pentru care se formeaza.

Totusi, medicii au stabilit in timp ca stilul de viata poate preveni aceasta afectiune, alimentatia avand un rol aparte in acest sens. Iata cateva sfaturi care iti pot salva viata, atat timp cat sunt urmate pe termen lung, conform Dash Recipes:

1. Creste continutul fibrelor pe care le consumi. Studiile arata ca daca le incluzi frecvent in alimentatie, acestea scad enorm riscul cancerului de colon si al celui de prostata. Consuma fructe, legume si cereale integrale. Este recomandat sa servesti in jur de 35 de grame de fibre pe zi, daca esti barbat, si cel putin 25, daca esti femeie.

2. Scade cantitatea de grasimi, mai ales pe cele saturate. Ele se gasesc in unt, produse lactate grase, carne grasa, carnati si sosuri. Totalul grasimilor ingerate nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 30% din totalul caloriilor.

3. Ai grija de masa musculara: pe masura ce inaintezi in varsta, pierzi masa musculara si depozitezi masa grasa, care predispune la cancer. Incearca sa faci miscare cat mai des cu putinta.

4. Mananca rosii: ele sunt bogate in licopen, care este un antioxidant foarte puternic. Barbatii care consuma acest ingredient sunt mai putin predispusi la cancer de prostata. Si pepenele rosu si papaya sunt foarte bune.

5. Uita de carne din cand in cand: incearca din cand in cand cate o masa care sa nu contina carne, alegand legume si cereale hranitoare. Astfel ii vei oferi corpului tau o mica pauza.

6. Du-te la pescuit... sau cel putin imprieteneste-te cu un pescar care sa te aprovizioneze mereu cu peste proaspat, caci acesta scade riscul multor boli. Pestele gras, precum somonul, bogat in omega 3, scade nivelul inflamatiilor din organism.

7. Consuma seleniu: studiile arata ca seleniul are abilitatea de a scadea riscul dezvoltarii tumorilor. Cateva nuci pe zi sunt extrem de indicate.

8. Seminte de dovleac: acestea sunt foarte bogate in zinc si seleniu, esentiale pentru o buna functionare a prostatei si ochilor.

9. Evita excesele alimentare de sarbatori: in afara faptului ca te vei ingrasa, mancarea in exces creste riscul de cancer la colon si prostata, dar si de diabet si boli cardiace.

10. Invata sa te relaxezi: efectele stresului se vad si pot duce la dezvoltarea unui numar impresionant de boli cronice, asa ca trebuie ca, in fiecare zi, oricat de obositoare ar fi, sa gasesti cateva minute in care sa te relaxezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#prevenire cancer, #cancer prevenire alimentatie, #cancer prevenire viata sanatoasa, #sfaturi prevenire cancer , #cancer