Ce greseli ale dietei iti impiedica slabitul

Vineri, 05 August 2011, ora 21:08
3251 citiri
Ce greseli ale dietei iti impiedica slabitul

Femeile se lupta toata viata cu diete si, de cele mai multe ori, nu slabesc atat de mult pe cat si-ar dori. Undeva ele gresesc fara sa-si dea seama, asa ca nu stiu cum sa rezolve problema.

Iata cele mai des intalnite obiceiuri care iti saboteaza procesul de slabire, potrivit Prevention:

Trisezi in weekend

Tii ca la carte regimul toata saptamana, faci orice sa te abtii de la mancat, dar in weekend iti ingadui un mic rasfat ... sau poate unul mai mare. Dupa cateva zile de "postit", te infrupti cu toate bunatatile pe care le-ai poftit intre timp, crezand ca o zi nu conteaza. Te inseli amarnic, caci un regim fara continuitate nu are niciun rost. In loc sa procedezi asa, cel mai bine este ca dieta sa fie uniforma si sa consumi cate un mic desert o data la 2 sau 3 zile, astfel incat sa nu apara frustrari si nici sa nu exagerezi.

Nu esti atent la caloriile din lichide

Una dintre cele mai intalnite greseli pe care le poti face este sa nu-ti dai seama ca si lichidele contin calorii, unele dintre ele destul de multe. In plus, lichidele trec mai repede prin organism, caloriile fiind asimilate mai repede. Degeaba te abtii de la mancare daca bei suc in fiecare zi si consumi alcool regulat.

Mananci fel de fel de gustari

Trebuie sa inveti ca fiecare gura de mancare este importanta si aduce un aport caloric. Daca tii dieta trebuie sa rezisti tentatiilor oferite de gustarile de la intalniri de afaceri, de fructele consumate prea des, "de pofta", de ciocolatelele oferite cadou prin magazine sau de briosele aduse de colegi la serviciu. Fiecare dintre acestea iti aduc cel putin 100 de calorii, fapt ce te va face sa nu mai slabesti niciodata. Poarta cu tine peste tot gustari slabe, aduse de acasa, si limiteaza-te la ele.

Mananci din cauza stresului

Te regasesti in ipostaza in care stai in varful patului, cu o cutie mare de inghetata sau o ciocolata intreaga, dupa o zi stresanta la birou sau dupa o cearta cu iubitul? Atunci inseamna ca esti una dintre persoanele care mananca mai mult din cauza stresului. In loc sa faci acest lucru, inscrie-te la un curs de yoga, citeste ceva relaxant sau mergi in parc si alearga. Astfel, corpul tau nu va mai elibera cortisol si te vei simti mai bine, te vei relaxa, scapand si de senzatia de vinovatie pe care o ai dupa ce infuleci tot ce gasesti prin frigider.

Nu judeci cum trebuie

Alegi numai alimente sanatoase, dar tot nu reusesti sa slabesti. Poate pentru ca ai tendinta sa cataloghezi prea strict ce e bun si ce e rau, fara sa realizezi ca orice este prea mult strica. De exemplu, migdalele sunt extrem de sanatoase, dar au si multe calorii, iar consumate in exces te vor ingrasa cu siguranta.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#slabit obiceiuri proaste, #slabit greseli, #slabit obiceiuri gresite, #cura slabire greseli , #cura slabire