Ce calorii pierdem in fiecare zi

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 07:52
6064 citiri
Ce calorii pierdem in fiecare zi
Foto: howstuffworks.com

Veste buna pentru cei care vor sa pierda caloriile in plus prin cure de slabire severe: fiecare activitate a rutinei zilnice inseamna de fapt cateva calorii pierdute.

Specialistii americani au realizat un studiu in care au aratat cate calorii se pierd in fiecare zi, iar testele s-au realizat pe mai multe persoane de 75 de kilograme. Astfel, simplul periaj pe dinti inseamna calorii pierdute, deci atunci cand iti alcatuiesti un regim de slabit, te poti gandi serios la rezultatele acestui studiu, informeaza howstuffworks.com.

Mersul la cumparaturi slabeste. Pierzi cel putin 240 de calorii doar daca impingi caruciorul de cumparaturi timp de o ora si te apleci pe fiecare raft sa iti iei produsele.

Periajul dintilor de dimineata, pentru doua minute, semnifica sase calorii pierdute. Daca obisnuiesti sa stergi praful cate 30 de minute, trebuie sa stii ca 80 de calorii vor fi si ele o amintire doar.

Alte 30 de minute in compania partenerului pot insemna 36 de calorii pierdute, pentru un simplu sarut. Calcatul are si el aportul lui la arderea caloriilor, pentru ca jumatate de ora de calcat semnifica 77 de calorii pierdute.

Si daca inca mai stai pe ganduri daca sa vopsesti tu casa sau nu, trebuie sa stii ca cele trei ore pe care le petreci vopsind inseamna 1.026 de calorii in minus. Sortarea rufelor pentru a le aseza in masina te scapa de 72 de calorii. Stersul pe jos este o activitate solicitanta, in care se ard 153 de calorii, in doar jumatate de ora.

Intalnirile cu prietenii, care se termina cu un joc de carti pana dimineata, sunt si ele utile pentru pierderea caloriilor. Astfel, in doar trei ore arzi 351 de caorii. Si daca vrei sa prepari si cina inainte, 30 de minute petrecute in bucatarie inseamna 74 de calorii mai putin.

Mutarea mobilei inseamna 504 calorii pierdute intr-o ora, iar aspiratul timp de 20 de minute inseamna 56 de calorii pierdute. Daca iti speli tu masina, vei arde 102 calorii si chiar si in somn pierzi 360 de calorii, pentru opt ore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#calorii pierdute zilnic, #calorii activitati zilnice, #scapa de calorii , #cura slabire