Ce boli pot fi tratate prin bioenergie si unde nu da rezultat - Interviu

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 08:32
126906 citiri
Ce boli pot fi tratate prin bioenergie si unde nu da rezultat - Interviu
Foto: Facebook/Anamaria Facalet

In Romania, si poate nu doar aici, bioenergia si bioenergoterapia sunt putin spre deloc intelese. Un om cu astfel de calitati este privit adesea ca un sarlatan. Dar uscaturi exista peste tot si poate nu ar trebui sa generalizam.

Fiecare om e liber sa aleaga. Iar daca alegi sa te tratezi la un bioenergoterapeut, Anamaria Facalet, care profeseaza in acest domeniu, iti spune la ce ar trebui sa te astepti. Aceasta a explicat pentru Ziare.com ce boli pot fi tratate cu ajutorul bioenergiei, dar si asupra caror afectiuni aceasta metoda (fara contraindicatii) nu da rezultate.

Exista oameni care au idei preconcepute legate de bioenergoterapeuti sau bioenergeticieni. De fapt, care e diferenta dintre cei doi si ce inseamna, pe scurt, fiecare?

Bioenergoterapeutul este persoana care are capacitatea de a vindeca bolile prin utilizarea profesionista si experimentata a calitatilor bioenergetice de care dispune, iar bioenergeticianul este cel care dispune de proprietati bioenergetice.

Diferenta dintre cei doi rezida in faptul ca bioenergoterapeutul poseda nu doar resurse bioenergetice, ci si dorinta si cunostintele teoretice si practice necesare folosirii acestor calitati in scop curativ, in timp ce, in cazul celui de-al doilea, aceste resurse exista in mod latent, fara impact asupra starii de sanatate a semenilor.

Ce e basm si ce nu legat de bioenergoterapie, in general?

In primul rand, bioenergia este un har de la Dumnezeu. Bioenergoterapeutul nu este decat un simplu instrument prin care Dumnezeu lucreaza pe acest pamant.

Bioenergoterapia reprezinta un proces bioenergo-informational complex, care vizeaza atat sanatatea fizica, cat si cea sufleteasca si spirituala: este o emisie de energie indreptata pe o anumita frecventa, cu dragoste, catre cel suferind, cu scopul de a-i atenua suferinta sau boala.

Multe persoane ma intreaba daca, folosind bioenergia, pot sa prevad viitorul sau fapte ce s-au petrecut in trecut: raspunsul este NU! Cu ajutorul bioenergiei pot sa fac un singur lucru, dar cel mai important: sa tratez bolile pacientului - lucru pentru care, de altfel, am convingerea ca am fost binecuvantata cu aceste calitati.

Unii oameni au impresia ca un bioenergoterapeut este un vrajitor sau se ocupa de lucruri necurate - opinie total eronata, izvorata probabil din ignoranta ori din lipsa unei documentari in domeniu. Un bioenergoterapeut actioneaza in consonanta cu credinta in Dumnezeu si cu legile iubirii fata de semeni, scopul actiunilor sale fiind exclusiv ajutorarea oamenilor prin reechilibrarea bioenergetica a acestora la nivel fizic, sufletesc si spiritual.

De asemenea, am constatat faptul ca unele persoane manifesta o oarecare reticenta fata de sedintele de bioenergoterapie, explicatia fiind aceea ca le este teama sa nu li se intample ceva rau - lucru total imposibil, intrucat sedintele de bioenergoterapie nu au efecte adverse si nu exista nicio contraindicatie in ceea ce priveste acest tip de terapie.

Ce studii aveti la baza si cand ati descoperit ca aveti aceste calitati?

In momentul de fata sunt studenta in anul V la Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea, specializarea Medicina, insa sunt familiarizata cu domeniul de cel putin noua ani, practicand voluntariatul in medicina pe diferite sectii si specializari (inclusiv cea de urgenta, ca voluntar SMURD) inca de la 15 ani.

In legatura cu bioenergia, am urmat mai multe cursuri de Pranic Healing, obtinand si "Certificate of Recognition as Associate Pranic Healer", cu recunoastere internationala.

Sunt forme de pregatire pe care le-am parcurs pentru a sti sa imi controlez puterile si sa le utilizez adecvat, corect si cu maxima eficienta.

M-am nascut cu aceste calitati si le-am descoperit, intamplator, la varsta de 9 ani, cand am vazut la televizor o persoana cu calitati similare. Pana in acel moment au existat manifestari legate de aceste resurse, insa nici eu, nici familia nu le gaseam o explicatie, accesul la informatie fiind mult mai limitat in acea perioada.

Astfel de calitati se mostenesc? Cum stim ca le avem? Pot exista latent, nedescoperite?

Aceste calitati se pot mosteni, cum este si cazul meu. Toti avem bioenergie, doar ca intr-o masura diferita: sunt putine persoane cu un nivel de energie care sa le dea posibilitatea de a vindeca ori cu proprietati magnetice. A face tratamente fara a avea suficienta energie si cunostinte in acest sens poate fi foarte periculos pentru terapeut.

In general, cei inzestrati cu un nivel ridicat de bioenergie simt ca au ceva special: eu cand eram mica simteam ca imi ard palmele si talpile, simteam in permanenta cum circula energia prin mine, iar cand intram in contact cu aparatele electrocasnice le stricam.

Totodata, mic copil fiind, puneam mana pe mama mea si simteam locul dureros din organismul ei; efectiv imi frigeau palmele de parca as fi pus mana pe carbuni incinsi.

In perioada respectiva nu stiam ce este, dar pe parcurs mi-am dat seama de calitatile mele. In timp, am inceput sa imi controlez aceste energii si sa le folosesc in scopul de a trata pacienti.

Concret, ce poate face un bioenergoterapeut si, mai ales, ce nu poate? In ce afectiuni se poate interveni si in care nu?

Un bioenergoterapeut poate sa descopere afectiunile de care sufera o persoana, unde exista dezechilibre energetice si goluri de energie.

Afectiunile tratabile cu ajutorul bioenergiei sunt: afectiuni gastro-intestinale, neurologice, renale, hepatice, ale sistemului endocrin, ale aparatului genital, ale sistemului osos si muscular, ale aparatului respirator, psihice si lista poate continua.

Exista unele boli, de pilda cancerul, care nu pot fi vindecate prin bioenergie. Bioenergia ajuta pacientul sa raspunda mai bine la chimioterapie, sa suporte mai usor efectele adverse ale acesteia (cum ar fi greata, varsaturile, diareea), ii fortifica sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte cu boala.

Afectiunile la care nu se poate interveni sunt malformatiile congenitale, paraliziile, unele boli dermatologice, unele boli care sunt cazuri chirurgicale, cum ar fi ocluziile intestinale, hemoragii etc.

Puteti ajuta, de exemplu, o femeie sa ramana insarcinata?

Da, am avut mai multe paciente care nu puteau ramane insarcinate si care, in urma sedintelor efectuate, au reusit sa-si implineasca visul de a deveni mame.

In viata de zi cu zi, cu ce va ajuta faptul ca aveti astfel de calitati? Exista si dezavataje?

Avantajele sunt legate de faptul ca aceste calitati ma ajuta sa simt tot timpul omul: daca are probleme de sanatate, daca are sufletul incarcat, daca are nevoie de sprijin, etc. In plus, actioneaza ca un far in mediul social: ma ghideaza spre prieteni adevarati, pentru ca, datorita acestor resurse, percep energiile si curatenia sufletului celor cu care intru in contact.

In ceea ce priveste dezavantajele, va marturisesc ca acest cuvant nu se regaseste in vocabularul meu - e o chestiune de perceptie personala, binecuvantarile sunt un dar de la Dumnezeu!

Cei mai multi dintre pacienti cu ce fel de probleme vin la dvs?

Am multi pacienti cu hernii de disc, probleme digestive, probleme hepatice, prostata, chisturi la ovar, fibrom uterin, anxietate, depresie, cancer si nu numai.

In afara de situatiile in care mancam "gresit", consumam alcool sau fumam, mai sunt si alte situatii in care ne facem singuri rau, ne imbolnavim pe noi insine fara sa ne dam seama?

Gandirea unui om poate fi o sabie sau un scut pentru propria persoana: cea negativa isi raneste, in primul rand, propriul creator, dar si pe cei din jur, in timp ce cea pozitiva actioneaza ca o pavaza in indiferent ce circumstante te afli. Cum imi place mie sa spun: ofera ceea ce ti-ar placea si tie sa primesti!

Daca avem ganduri bune fata de noi insine si fata de cei din jurul nostru vom fi plini de energie, cu sufletul curat si cu un organism sanatos.

Puteti face si sedinte la distanta? Daca da, cum se desfasoara acestea?

Da, pot face si tratamente la distanta: am nevoie de o poza a pacientului, numele si trebuie sa stiu locul in care se afla. Am multi pacienti pe care ii tratez de la distanta, unii aflati chiar la mii de kilometri, in America, Canada, Suedia, Italia, Franta etc.

Cui va adresati, cine sunt pacientii dvs.?

Terapia cu bioenergie reprezinta o metoda de tratament fara contraindicatii, la care pot apela copii, adolescenti, femeile insarcinate, pentru ca micutii lor sa vina pe lume fara probleme de sanatate, dar si persoanele trecute de a doua tinerete. Prin bioenergie am tratat chiar si animale (caini si pisici).

Cat timp dureaza sedintele de bioenergoterapie ce se intampla cu tratamentul medicamentos?

Evident ca tratamentul medicamentos poate continua fara probleme, in paralel cu cel complementar.

Puteti da cateva sfaturi cititorilor nostri prin care sa-si creasca starea de bine?

Sa fie buni si iubitori cu ei insisi si cu cei din jur. Sa priveasca cerul, sa umble desculti pe iarba, sa vada frumusetea din jurul lor si sa se opreasca din tumultul vietii cotidiene macar o clipa pentru "a simti"! Sa ierte si sa daruiasca usurarea iertarii. Sa iubeasca si sa se lase iubiti!

Citeste si Cand creierul si corpul nu coopereaza apar bolile.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#bionergetician boli, #bioenergoterapeut vindecare boli, #bioenergie mituri, #Anamaria Facalet bioenergetician, #bioenergie tratament medicamente , #boli
Comentarii