Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce beneficii ofera practicarea unui sport de contact in timpul pandemiei?

Advertorial
Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 19:00
10290 citiri
Ce beneficii ofera practicarea unui sport de contact in timpul pandemiei?
Sursa: https://www.pexels.com/

Sporturile de contact sunt o parte importanta din viata multor oameni, iar din cauza pandemiei, multi poate au pus pe pauza aceasta pasiune. Cu toate acestea, practicarea unui sport de contact, dar si a altui tip de sport, pe timpul pandemiei poate fi benefica.

Daca esti pasionat de MMA sau box si vrei sa te antrenezi si pe timpul pandemiei, poti sa faci asta si vei avea parte de cateva beneficii.

De ce sa te antrenezi?

Antrenamentele de orice fel sunt importante, deoarece vei avea un stil de viata sanatos. Astfel, iti vei pastra conditia fizica si iti vei mentine tonusul mintal la un nivel optim.

Izolarea si faptul ca, uneori, nu putem sa ne tinem de obiceiurile create, pot avea un efect negativ asupra corpului, dar prin miscare, fie ea inauntru sau afara, respectand distantarea sociala, putem sa avem o activitate care sa ne scoata din rutina zilnica.

Unde putem sa ne antrenam?

Sporturile de contact au loc, de obicei, in spatii inchise, dar asta nu inseamna cu nu putem sa facem unele antrenamente si afara.

Respectand normele de distantare sociala, putem iesi la alergat sau la plimbari mai alerte, restul antrenamentelor putand fi facute in interior, fie acasa, fie la sala de forta, daca este deschisa si respecta toate normele.

Ce fel de antrenamente poti sa faci acasa?

Daca sala de box sau MMA este inchisa, asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa te antrenezi. Unele antrenamente se pot face cu usurinta acasa. Astfel, vei reusi sa iti pastrezi tonusul, viteza, agilitatea si forta.

Antrenamentele pe care le poti face de acasa sunt:

  • antrenamente la sacul de box - daca ai spatiul necesar si un sac de box, te poti folosi de acest antrenament clasic pentru a lucra la precizia si viteza loviturilor, la rezistenta, tehnica si forta. In cazul in care nu ai un sac de box, poti incerca unul de la https://knock-out.ro/
  • shadow boxing - usor de facut chiar si in spatii mai mici, prin intermediul shadow boxing-ului iti poti antrena coordonarea membrelor si fluiditatea de miscare. Antrenamentul poate fi facut in fata unei oglinzi, astfel reusind sa corectezi posibilele probleme, precum jocul de picioare sau coborarea garzii. Iar daca vrei sa lucrezi putin si fizicul, poti folosi gantere de 1-2 kilograme atunci cand efectuezi loviturile.
  • saritul corzii - te poate ajuta la exercitii de mobilitate si cardio, iar pentru a avea rezultatele dorite, poti alterna viteza si cadenta sariturilor, pentru a reproduce cat mai fidel conditiile unui meci de box real.

Cum sa practici sportul de contact si antrenamentele in siguranta?

Incearca sa respecti distantarea sociala daca urmeaza sa te antrenezi la sala si alege o sala de box care stii ca respecta normele de igiena si dezinfectare.

Igiena optima este esentiala atunci cand te antrenezi intr-o sala. Este important sa te speli corect pe maini si sa dezinfectezi echipamentele, atat inainte de a le folosi, cat si dupa ce le-ai folosit. Sala trebuie sa fie ventilata si evita sa iti atingi ochii, nasul sau gura. De asemenea, foloseste un prosop adus de acasa, alaturi de o sticla cu apa pentru hidratare.

Sportul a avut intotdeauna un impact pozitiv asupra sanatatii, iar acum, chiar daca din cauza pandemiei locurile in care mergeam sa ne antrenam sunt inchise, nu inseamna ca trebuie sa renuntam la acest lucru. Sportul poate fi in continuare benefic, iar respectand normele de igiena si distantare sociala, vei beneficia de pe urma acestuia in timpul pandemiei.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#fitness, #beneficii, #sport de contact , #fitness