Ce alimente sunt prietenoase cu talia unei proaspete mamici

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 07:08
3849 citiri
Ce alimente sunt prietenoase cu talia unei proaspete mamici

Daca tu, ca proaspata mamica, ai fost intrebata "Si, cand nasti?", dupa ce deja ti-ai facut datoria, afla ca nu esti singura. Chiar daca esti fericita ca ai reusit sa intri, in sfarsit, in jeansii de dinainte de a ramane gravida, nu inseamna ca si stau pe tine ca atunci.

Schimbarile hormonale din timpul sarcinii si, posibil, chiar alaptatul, duc la pierderea elasticitatii in zona abdominala. La asta contribuie din plin si privarea de somn. In plus, tinerele mamici mai au si o predispozitie naturala de a acumula grasime abdominala.

Schimbarile de metabolism pot favoriza viitoarele depuneri in zona mediana, marind riscul de boli de inima, dementa si chiar anumite tipuri de cancer. Din fericire, aceste schimbari sunt reversibile, explica specialistii pentru Parenting. Nu doar pentru a-ti intari increderea in tine, ci si pentru propria sanatate, se impun niste masuri.

Iar cea mai la indemana masura este aceea sa mananci. Da, sa mananci, mai ales anumite alimente care te pot ajuta sa redevii la forma initiala (macar pana la urmatorul copil).

Cirese, struguri, afine

Antocianinele continute reprezinta secretul in cazul acestor fructe. Studiile arata ca strugurii, afinele, capsunile, ciresele, zmeura si alte fructe inrudite favorizeaza arderile de grasime abdominala.

Grasimea din aceasta regiune se arde mai usor decat cea din alte zone, fiind mai sensibila la efectul antocianinelor, explica Mitch Seymour, din cadrul Universitatii Michigan.

In plus, aceste fructe contin si antioxidanti sanatosi pentru inima si fibre. Doua cescute cu astfel de fructe zilnic ar trebui sa fie suficiente.

Lactate

Laptele, iaurtul si branza contin o proteina care favorizeaza cresterea masei musculare, ceea ce inseamna ca aceste calorii care vin din consumul de lactate slabe nu se transforma in grasime. In plus, lactatele te ajuta sa obtii mai usor senzatia de satietate, ajutandu-te sa slabesti.

Incearca sa incluzi in alimentatia zilnica 3 portii de lactate (o portie de iaurt inseamna o cescuta, iar de branza circa 30 de grame). Evita iaurtul cu fructe, care contine zahar.

Potasiu

In aceasta parte a vietii, femeile sunt predispuse la retentia de lichide. Menstruatia si o dieta bogata in alimente procesate sarate poate avea ca rezultat stocarea a 1,3 pana la 2,2 kilograme de fluide, acestea fiind mai vizibile in zona abdominala.

In afara de reducerea cantitatii zilnice de sare (mai putin de 2.300 de miligrame pe zi), se impune consumul de potasiu, acesta fiind continut de avocado, suc de portocale, banane, cartofi copti (cu coaja), cartofi dulci si spanac.

Proteine din carne

Pieptul de pui fara pielita si carnea de curcan, albusul oualor, pestele si fileul de carne de porc sunt ideale pentru micsorarea taliei, pentru ca dureaza mai mult ca acesti carbohidrati sa fie digerati, ceea ce inseamna ca ne vom simti satule mai multa vreme.

Si, la fel ca si in cazul proteinelor din lactate, aceste proteine contribuie la masa musculara. Asta, bineinteles, in conditiile unui consum moderat. Ce inseamna acest lucru: un total de 1.800 - 2.000 de calorii zilnice, care sa includa circa 170 de grame de proteina din alimentele enumerate mai sus.

Cereale integrale

In afara fibrei benefice, cerealele integrale contin magneziu si crom. Acesti doi nutrienti extrem de importanti afecteaza nivelul cortizolului, un hormon de stres care face ca grasimea sa fie stocata imprejurul mijlocului.

In cadrul unui studiu recent s-a aratat ca subiectii care mancasera echivalentul a 4 pana la 7 cescute de cereale integrale pe zi, provenind din diferite alimente, au pierdut de doua ori mai multa grasime abdominala decat cei care consumasera carbohidrati rafinati. Pentru cele mai bune rezultate, se recomanda cerealele in forma lor naturala, cum ar fi ovazul, orezul brun, si nu faina obtinuta din cereale.

Grasimi sanatoase

Alimentele cu un nivel mare al grasimilor te vor ajuta sa te simti si mai satula, mai ales daca tii cont de faptul ca nu toata grasimea este creata in mod egal. Grasimile saturate (unt, smantana, untura) contin colesterol rau, in timp ce cele nesaturate, care se gasesc in avocado, nuci, masline, ciocolata neagra si ulei de seminte, scad colesterolul si echilibreaza hormonii.

Acizii grasi omega 3 (grasimi polinesaturate care se gasesc in somon, cod si nuci) ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, un factor major in procesul de slabire. Tot ce trebuie sa faci este sa ai grija la marimea portiilor.

Ceaiul verde

O noua cercetare a aratat ca exista o legatura directa intre consumul de ceai verde si o talie mai fina. Se pare ca ceaiul verde ataca grasimea abdominala pe mai multe fronturi, unul dintre acestea fiind ca niste compusi numiti catehine maresc consumul de energie, stimuland arderile si grabindu-le, mai ales dupa masa.

In cadrul studiului, participantii au baut 4 - 5 cescute de ceai verde pe zi, insa se pare ca nu cantitatea de ceai si-a spus cuvantul. Oricat de putin si efectele se vor vedea. Daca te ingrijoreaza cafeina, afla ca o cescuta de ceai verde contine doar jumatate din cantitatea de cafeina continuta de o cescuta de ceai.

Fasole

Acest superaliment contine un tip de carbohidrati benefici, care lupta cu grasimea abdominala. Acesta se mai gaseste in cartofi, banane si porumb.

Spre deosebire de alti carbohidrati, acesta nu se transforma in zahar, el trecand nedigerat prin organism, actionand ca o fibra. Chiar si cateva boabe de fasole adaugate in salata isi vor face treaba.

La ce sa fii atenta

Cat incerci sa slabesti si nu doar atunci, ai grija sa dormi suficient, pentru ca oboseala mareste nivelul hormonului de stres cortizol, care favorizeaza depunerile grasimii.

Carenta de Vitamina D poate contribui la probleme in ceea ce priveste reglarea nivelului de zahar din sange si, in cele din urma, la colaceii din zona abdominala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#alimentatie tanara mamica, #dieta dupa sarcina, #cura slabire proaspata mamica, #alimentatie dupa nastere, #cura slabire dupa nastere , #cura slabire