Ce alimente iti reduc pofta de mancare

Luni, 09 Mai 2011, ora 07:02
23791 citiri
Ce alimente iti reduc pofta de mancare
Foto: dailymail

Recent, un grup de cercetatori a descoperit ca ardeii iuti rosii ar putea fi un inhibitor natural al apetitului culinar atunci cand sunt adaugati in mancarea consumata. Iar acestia nu sunt singurii care au acest rol.

Potrivit specialistilor citati de Daily Mail, iata cateva alimente care iti reduc pofta de mancare si te ajuta sa slabesti.

1. Merele

In general, toate fructele si legumele sunt foarte satioase deoarece contin multa apa si fibre care dau senzatia de plin, insa cercetatorii au aratat ca merele sunt eficiente in mod deosebit deoarece, odata digerate, produc un hormon numit GLP-1, care trimite semnale creierului ca esti satul.

Un studiu realizat in Statele Unite a aratat ca oamenii au consumat cu 15% mai putine calorii dupa ce au mancat un mar inainte de masa principala. Asadar, consuma un mar de marime medie cu aproximativ 15 minute inainte de masa.

2. Ardeii iuti rosii

Cercetari recente au aratat ca presararea a o jumatate de lingurita de ardei iuti rosii tocati pe alimentele consumate poate reduce apetitul. Oamenii de stiinta au descoperit ca substanta numita capsaicina, responsabila cu senzatia de fierbinteala provocata de ardeii iuti, reduce foamea si creste nivelul de energie.

Atat ardeii iuti rosii uscati, cat si cei proaspeti contin capsaicina; consuma o jumatate de lingurita de astfel de ardei tocat la masa principala.

3. Ceaiul verde

Acesta contine catechina, o substanta despre care se crede ca stimuleaza organismul sa arda mai multe calorii. Consumul a 3-6 cesti de ceai verde pe zi accelereaza cu pana la 40% ritmul in care corpul consuma energia celulara si creste de asemenea ritmul de ardere a grasimilor.

Cercetatorii au descoperit ca efectul este determinat si de combinatia dintre cafeina si flavonoizi, ambele gasite in ceai.

4. Ouale

Dintre toate alimentele, ouale contin proteinele de cea mai buna calitate, fiind intrecute doar de laptele matern, iar proteinele joaca un rol important in controlarea greutatii corporale. Potrivit unui studiu, consumul a doua oua la micul dejun i-a ajutat pe participantii la un studiu sa consume mai putine calorii pe parcursul zilei.

5. Lamaile

Acestea contin pectina, o fibra care ajuta la eliminarea depozitelor de grasime stocate de organism si care incetineste digestia, astfel ca te vei simti satul pentru mai mult timp. Cercetatorii americani au descoperit ca acidul din lamai si pectina pot incetini absorbtia zaharurilor dupa mese.

Incearca sa incluzi suc de lamaie in alimentatia zilnica - in salate, sosuri, limonada sau adauga-l pur si simplu in apa calduta si bea combinatia.

6. Apa

Un studiu dat publicitatii in 2010 a condus catre concluzia potrivit careia consumul de apa inainte de mese ii poate ajuta pe oameni sa slabeasca.

Cercetatorii au impartit 48 de adulti supraponderali cu varste intre 55 si 75 de ani in doua grupuri. Celor din primul grup li s-a cerut sa aiba o alimentatie cu un continut redus de calorii, dar fara sa bea apa inainte de mese. Celor din al doilea grup li s-a cerut sa aiba aceeasi alimentatie, cu acelasi numar de calorii pe zi, dar in plus sa bea doua pahare cu apa (500 de mililitri) chiar inainte de fiecare masa.

Dupa 12 saptamani, cei care au consumat apa au pierdut in medie cu doua kilograme mai mult decat cei care nu au baut apa inainte de mese. Iar explicatia este simpla: cei care au baut apa s-au simtit mai plini si au mancat mai putin. Nu depasi insa cantitatea recomandata de 500 de mililitri inainte de masa.

7. Usturoiul

Mai multe cercetari au aratat ca usturoiul poate chiar sa determine o scadere in greutate (nu doar sa previna acumularea de kilograme). Substanta care face ca usturoiul sa fie benefic si pentru sanatate este alicina, de asemenea responsabila si pentru mirosul puternic, acesta stimuland centrul de satietate din creier.

8. Scortisoara

Un studiu scandinavian a aratat ca scortisoara poate sa ajute la mentinerea greutatii. Adauga o lingurita de scortisoara zilnic la diverse preparate, cum ar fi cereale cu lapte. Este eficienta mai ales daca este consumata imediat dupa masa.

In plus, pentru a slabi si a-ti mentine greutatea este foarte important sa dormi aproximativ opt ore pe noapte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alimente slabit, #alimente scad pofta mancare, #redus pofta mancare, #pofta mancare, #alimente care taie apetitul, #scadere apetit , #slabire