Risc redus de boli cardiace și accident cerebral: Câte cești de cafea sunt ideale zilnic, anunță un studiu pe 468.000 de persoane

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 02:007545 citiri
Risc redus de boli cardiace și accident cerebral: Câte cești de cafea sunt ideale zilnic, anunță un studiu pe 468.000 de persoane
Trei cești de cafea zilnic reduce riscul de boli cardiace FOTO: uwm

Cercetătorii de la Universitatea Semmelweis au investigat asocierea dintre consumul de cafea și incidența infarctului și a accidentului vascular cerebral. Studiul, care a fost realizat pe 468.629 de adulți din Marea Britanie, a dezvăluit faptul că trei cești de cafea băute zilnic reduc semnificativ riscul decesului din cele două cauze.

”Acesta este cel mai mare studiu care evaluează în mod sistematic efectele cardiovasculare ale consumului de cafea la o populație fără boli de inimă diagnosticate”, a declarat Judit Simon de la Universitatea Semmelweis din Ungaria, potrivit Daily Mail.

Riscul de deces din cauza bolilor de inimă poate fi redus cu până la 17% prin consumul moderat de cafea – până la trei cești pe zi – a constatat cercetarea. De asemenea, analiza realizată a dezvăluit faptul că riscul de accident vascular cerebral s-a redus cu 21% la persoanele care au băut moderat cafea față de cele care nu se bucură de această licoare.

”Rezultatele noastre sugerază că un consum regulat este sigur, chiar și unul mai ridicat nu a fost asociat cu rezultate cardiovasculare negative, după o urmărire a persoanelor timp de 10 până la 15 ani”, a spus Simon.

Risc major pentru boli cardiace: Consumul acestui aliment îmbolnăvește inima, relevă un studiu pe 100.000 de oameni

În studiu, dr. Judit Simon și colegii săi au comparat obiceurile de consum de cafea și stadiul sănătății a 468.629 de adulți din Marea Britanie, pe o perioadă medie de 11 ani. La începutul cercetării, niciunul dintre participanți nu avea vreun semn al bolilor cardiace, iar vârsta medie a persoanelor era de 56,2 ani.

Echipa a împărțit subiecții în trei categorii pe baza consumului zilnic de cafea: 22% care nu beau regulat, 58,4% care serveau până la trei cești și 19,5% cu mai mult de trei cești.

Secretul riscului redus de boli cardiace. Dieta valabilă la orice vârstă descoperită de cercetătorii americani

Datele pentru studiu au fost colectate de la UK Biobank, o bază de date pe scară largă, care conține informații genetice și de sănătate.