Carnea de pui, un aliment recomandabil in pandemie

Advertorial
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 10:35
13802 citiri
Carnea de pui, un aliment recomandabil in pandemie

Suntem in plina pandemie de Covid-19, iar siguranta alimentara este o conditie absolut necesara pentru oricine care vrea ca sa treaca un pic mai usor peste aceasta perioada dificila pe care avem nesansa ca sa o traversam in 2020.

Avand in vedere lunile de izolare la domiciliu extrem de solicitante din toate punctele de vedere pe care le-am avut si le vom mai avea poate de infruntat, o dieta sanatoasa este obligatorie daca nu vrem sa ajungem la medic chiar si din cauza altor afectiuni, nu neaparat pentru ca am fi infectati cu periculosul coronavirus ce a speriat planeta.

Carne de pui La Provincia, un secret pentru intarirea sistemului imunitar

Desi noul coronavirus mai are multe necunoscute, se stie deja ca un sistem imunitar bun ne permite ca sa luptam cu noul coronavirus.

Daca mergem la supermarket o sa tot auzim difuzate la nesfarsiti indemnuri de a spala foarte bine legumele si fructele pe care le consumam in pandemie.

Din fericire, cand este vorba de carne, lucrurile sunt mai sigure, daca o gatim la temperatura de peste 70 de grade Celsius. Evident, inainte de preparare si ea trebuie sa fie spalata cu multa atentie.

Carnea de pui crescut traditional de firma autohtona La Provincia merita sa fie cumparata acum mai mult decat oricand, deoarece este extrem de valoroasa nutritiv. Acest lucru o face buna de a fi consumata de orice membru din familie.

Plus ca nimeni din casa nu va refuza, de exemplu, un snitel din piept de pui prajit intr-un ulei care sfaraie vesel pe aragaz sau, preparat intr-o maniera mai moderna, la cuptor.

Atunci cand pregatim alimente pentru noi insine sau pentru altii, este important sa urmam cu sfintenie practicile bune de igiena a alimentelor pentru a evita contaminarea alimentelor si bolile pe care acestea le pot transmite.

Respecta urmatoarele reguli simple in bucatarie:

- manevreaza carnea de pui cu miinile perfect curate si dezinfectate; la fel de impecabil din punct de vedere igienic trebuie sa fie si mobilierul din bucatarie, precum si ustensilele folosite;

- mentine separat materiile alimentare crude (in special carnea, dar si ouale, legumele si fructele de-abia aduse din supermarket) de felurile de mancare gatita;

- pastreaza produsele alimentare pe categorii, in functie de tipurile acestora si de temperaturile necesare pentru a fi 100% sigure pentru consum;

- foloseste apa curata pentru spalatul foarte bine al ingredientelor (inclusiv al carnii).

Puiul este unul dintre cele mai sanatoase tipuri de carne, recomandabil pentru persoane de toate varstele. Iar daca provine si dintr-o ferma speciala La Provincia, unde pasarile sunt crescute in conditii atente, alimentate cu furaje de calitate fara chimicale, cu atat mai bine.

Alege sa gatesti carnea de pui respectand cu strictete regulile de igiena

Desigur, regulile de siguranta alimentara la prepararea carnii de pui in bucataria personala nu trebuie ignorate. Doar asa vom putea ca sa ne bucuram pe deplin de o hrana sanatoasa, care sa nu prezinte niciun risc din punct de vedere epidemiologic.

In aceste saptamani lungi de izolare la domiciliu in multe familii s-a (re) descoperit cu entuziasm frumusetea si placerea gatitului. Mai ales ca multe retete sanatoase si delicioase care au drept ingredient principal carnea de pui pot fi gasite acum online pe diverse bloguri culinare, pe Facebook sau pe YouTube.

Ar fi fost si pacat sa nu profitam de aceste resurse gastronomice pretioase si sa folosim inteligent timpul liber testand diferite retete simple, realizate din putine elemente ieftine, dar gustoase.

Carnea de pui La Provincia este un aliment extrem de valoros, gustos, dar in aceasta perioada este bine totusi sa fim atenti inclusiv la marimea portiilor (mai ales pentru ca este atat de buna!).

Este o adevarata provocare ca sa fie corect dimensionate portiile, mai ales atunci cand se gateste in casa!

Tendinta de a manca la fel de mult sau chiar mai mult din cauza stresului este frecventa.

A rontai un snitel de pui, apoi pe al doilea, pe al treilea sau chiar pe al patrulea, in timp ce te uiti la serialul preferat de pe Netflix este mare, de aceea este extrem de greu sa spui stop supraalimentarii.

Se pot gasi la o simpla cautare pe Google informatii depsre portiile sanatoase in timpul pandemiei atat pentru adulti, cat si pentru copii. Este bine sa le parcurgem cu totii si sa aplicam sfaturile specialistilor nutritionisti in materie de dozare a alimentelor, deoarece doar asa ulterior, cand aceasta perioada solicitanta va trece, o sa putem ca sa avem o sanatate macar la fel de buna ca in luna martie 2020, moment in care s-a instaurat in tara noastra starea de urgenta.

Inspiratie la gatitul cu puiul La Provincia in casa si pofta buna!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#carne pui LaProvincia, #LaProvincia produse , #carnea