Cand si de ce folosim gelul dezinfectant?

Advertorial
Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 11:53
5490 citiri
Cand si de ce folosim gelul dezinfectant?

Specialistii de pretutindeni recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun lichid sau spuma, ori de cate ori este posibil, deoarece spalarea mainilor reduce cantitatea tuturor tipurilor de germeni si substante chimice de pe maini. Dar daca sapunul si apa nu sunt disponibile, utilizarea unui dezinfectant pentru maini cu cel putin 60% alcool ne poate ajuta sa evitam imbolnavirea si raspandirea germenilor in jurul nostru.

Indrumarile pentru spalarea eficienta si utilizarea produsului de dezinfectare a mainilor au fost elaborate pe baza datelor dintr-o serie de studii. Astfel, dezinfectantii pe baza de alcool pot reduce rapid numarul de microbi de pe maini, in anumite situatii.

Multe studii au aratat ca dezinfectantii cu o concentratie de alcool intre 60-95% sunt mai eficienti in uciderea germenilor, decat cei cu o concentratie mai mica de alcool sau dezinfectantii pentru maini fara alcool.

Cand utilizezi dezinfectant, aplica produsul pe palma unei maini si freaca produsul pe toate partile mainilor, pana cand mainile sunt uscate. Pasii pentru utilizarea dezinfectantului pentru maini se bazeaza pe o procedura simplificata. Instruirea oamenilor sa acopere toate suprafetele ambelor maini cu dezinfectant s-a dovedit a oferi o eficacitate de dezinfectare mai buna.

Pe langa solutiile dezinfectante profesionale pentru maini, este bine sa luam in considerare si alte masuri de protectie si igienizare, astfel incat sa fim siguri ca tinem virusii si microbii la distanta. In acest sens, trebuie sa avem in vedere folosirea unei masti de protectie eficiente, mai ales in spatiile publice inchise sau aglomerate, purtarea manusilor de protectie in situatiile in care acestea sunt necesare si instalarea covoraselor dezinfectante la intrarile in cladiri.

Purtarea manusilor de protectie este importanta, deoarece protejeaza mainile de germeni si ajuta la reducerea raspandirii lor, mai ales atunci cand ne aflam in spatii in care este necesara o atentie speciala, precum in prelucrarea alimentelor, in clinici medicale, cabinete de consulatii, centre si saloane de infrumusetare.

Masca de protectie este obligatorie oriunde in aceasta perioada si trebuie sa te asiguri ca este realizata din materiale calitative, ca iti acopera bine gura si nasul. Mastile sunt foarte eficiente la oprirea raspandirii germenilor din nas si gura prin respiratie, vorbire si bineinteles, print tuse sau stranut.

Una dintre cele mai simple si rapide solutii de igienizare ramane spalarea atenta a mainilor. Spalarea mainilor cu apa si sapun va indeparta substantial mai multe organisme cauzatoare de boli, decat spalarea mainilor doar cu apa. Pentru persoanele care considera ca sapunul provoaca iritarea pielii, este util sa retii ca sapunurile pot avea un pH diferit - pot fi neutre, usor alcaline sau usor acide, iar parfumurile din sapun pot provoca si ele iritatii. Sapunul lichid este cea mai buna solutie, este mult mai delicat si hidratant, insa isi pastreaza si caracteristicile de curatare eficienta. In general, este mai bine sa folosesti sapun lichid, fata de sapun bara, in special la locul de munca, astfel incat igiena sa fie mai buna.

In plus, pentru uscarea mainilor, este ideal sa se foloseascp prosoapele de hartie de unica folosinta. Astfel, vei limita contactul cu microbi si virusi si vei opri raspandirea lor.

Din grija pentru tine si cei dragi, alege solutii profesionale de protectie, dezinfectare si igienizare, atat acasa, cat si la locul de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
#sanatate, #microbi maini, #dezinfectare maini , #stiri sanatate