Bucurestenii pot face gratuit radiografii pulmonare

Sambata, 24 Martie 2018, ora 13:43
13959 citiri
Bucurestenii pot face gratuit radiografii pulmonare
Foto: ASSMB

Primaria Capitalei initiaza o campanie de prevenire si constientizare a riscului raspandirii tuberculozei, care se va desfasura timp de trei luni.

In acest interval, bucurestenii isi pot face radiografii pulmonare gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, informeaza un comunicat remis, sambata, Ziare.com de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Radiografiile se pot face incepand de luni, pe baza de programare, la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa (tel 021.255.5405 int. 3161) si la Spitalul Clinic Coltea (tel 021.3874366).

Daca radiografia arata ceva in neregula, pacientii vor fi indrumati pentru consult de specialitate si tratament specific la Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Stefan si la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes.

"De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Tuberculozei, anuntam proiectul de infiintare a unui Dispensar TBC, in Sectorul 2, pe Sos. Pantelimon, intr-un sediu modernizat si dotat la cele mai inalte standarde.

Aici vor fi relocate dispensarele din sectoarele 1 si 2 si vor exista cabinete atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pacientii vor beneficia de servicii de imagistica si radiologie, complexe si de ultima generatie. In plus, diagnosticarea tuberculozei se va face mult mai rapid decat pana acum.

Acest proiect se afla pe ordinea de zi a viitoarei sedinte de Consiliu General al Municipiului Bucuresti", precizeaza comunicatul citat.

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei este sarbatorita anual in 24 martie, pentru a atrage atentia opiniei publice cu privire la epidemia globala de tuberculoza (TBC) si eforturile de a elimina aceasta boala.

In Bucuresti, cu aceasta ocazie, fatada Primariei Capitalei va fi iluminata in rosu.

In anul 2015, in Uniunea Europeana au fost raportate 4.400 de decese provocate de tuberculoza, dintre care aproximativ un sfert (24% sau 1.060 de decese) au avut loc in Romania, arata datele publicate, sambata, de Eurostat.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#radiografii pulmonare gratuite Bucuresti , #tratament