Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Boala societatii contemporane - stresul

Advertorial
Joi, 19 Iulie 2018, ora 12:24
17015 citiri
Boala societatii contemporane - stresul

Simti ca nu te mai recunosti uneori, datorita reactiilor pe care le ai, gandurilor care iti invadeaza mintea si sentimentului constant de extenuare? Ti-ai dori sa te bucuri din nou de micile bucurii ale vietii, sa ai timp suficient pentru a rade sincer?

Societatea moderna, desi a evoluat foarte mult din punct de vedere tehnologic, a avut acelasi parcurs si pe plan social, repercursiunile fiind resimtite de fiecare individ al acesteia.

Odata cu dezvoltarile tehnologice, s-a marit nevoia unei forte de munca constant activa, aceasta fiind nevoita sa activeze cat mai mult, intr-un timp cat mai scurt.

Aceste elemente, au condus treptat spre suprasolicitarea generala, care are efecte diverse, regasite sub multiple forme.

Factori nocivi si efectele asupra calitatii vietii tale

Desi crezi ca totul este bine, deoarece nu esti singurul care isi petrece majoritatea timpului la scoala sau la locul de munca, acest lucru este gresit.

Aceasta "normalitate" dauneaza foarte mult pe timp indelungat, atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica si emotionala.

Ingradirea generala care este resimtita, odata cu trecerea anilor, conduce spre dezvoltarea diverselor boli ce nu pot fi remediate in timp util pentru a te bucura de ultimi ani de viata.

Deoarece nu te poti retrage complet din societatea contemporana astfel incat sa iti creezi un stil de viata linistit, ai nevoie sa introduci in agenda ta elemente care sa te ajute in mentinerea unui echilibru benefic TIE.

In ziua de astazi, se pune mult accent pe capitalul financiar, deoarece el este nucleul existential, multe alte foste prioritati, precum viata privata si dezvoltarea personala, trecand pe locuri inferioare. Daca iti doresti sa imbini cele doua aspecte, valorifica-ti cunostintele pe care le ai.

Daca iti place sportul, apeleaza la case pariuri online, depunand responsabil pariuri. Maximizeaza-ti sansele de castig prin informarea corecta si completa pe care ti-o poti asigura citind cotele si pronosticurile agentiei pe care o alegi.

Alegand sa practici aceasta activitate sociala pe internet ai multiple beneficii, precum promotii si bonusuri periodice, ca cele oferite de Unibet, reusind astfel sa iti petreci timpul liber productiv, relaxandu-te si obtinand un venit suplimentar.

Totodata, incearca sa iti organizezi agenda astfel incat sa iti lasi perioade in care sa te bucuri de timp liber petrecut in natura, departe de haosul cotidian, regasindu-te pe tine insuti.

Evita sa te suprasoliciti si odihneste-te corespunzator, oferindu-i corpului si mintii tale, posibilitatea sa se regenereze, pentru a face fata cu brio oricarei provocari.

Focuseaza-te pe telurile tale, respectandu-ti lista de prioritati, fara a te abate de la drumul pe care ti-l doresti in viata.

Remedii ale efectelor nocive

Desi fiecare persoana este unica in felul sau si reactioneaza diferit, exista elemente comune care favorizeaza o calitate crescuta a vietii, acestea avand rolul de a mentine o gandire pozitiva si a oferi conditii optime de regenerare a mintii si corpului tau.

Profita pe cat de mult poti de timpul liber, pentru a-ti imparti programul echilibrat, integrand in activitatile tale:

  • Odihna;
  • Calatorii;
  • Atentia pe care ti-o acorzi.

Pentru ca visele tale sa fie transformate in realitate, trebuie sa te protejezi de factorii nocivi nevazuti, precum stresul, oboseala si suprasolicitarea, investind timp si energie in doze optime fiecarei situatii, pastrandu-ti energia pentru lucrurile care merita.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#factori stres, #sfaturi relaxare , #stres