De ce este atat de benefic sa mergi pe bicicleta

Sambata, 03 Aprilie 2021, ora 08:21
19926 citiri
De ce este atat de benefic sa mergi pe bicicleta
Mersul e bicicleta este snatos FOTO facebook

Romania este pe locul opt in topul celor mai mari producatori de biciclete din Uniunea Europeana, conform unui sondaj Eurostat, care indica Portugalia, Germania si Italia pe primele locuri in aceasta ierarhie.

In 2019, in Romania au fost fabricate peste 524.000 de biciclete, semn ca biciclismul tinde sa devina un sport de masa important in Romania.

Pe langa faptul ca e mult mai ieftin sa folosesti bicicleta decat masina, mersul cu acest mijloc de transport aduce si o serie intreaga de beneficii.

Te mentii in forma fara sa depui eforturi prea mari

Persoanele care merg pe bicicleta se mentin in forma fara prea multa bataie de cap. Asta deoarece biciclistii se bucura de metabolismul unei persoane cu zece ani mai tanara. In plus, la cateva ore dupa ce ne-am oprit din pedalat corpul nostru continua sa arda calorii, chiar daca am pedalat doar 30 de minute.

Imbunatatesti sistemul imunitar

Mersul pe bicicleta este benefic pentru ca efortul pe care il depui in aceasta activitate este unul mediu. Din acest motiv tipul acesta de exercitii moderate ne imbunatatesc sistemul imunitar. Astfel suntem mai puternici in fata infectiilor.

Dormi mai profund

O cursa de 20-30 de minute la inceputul diminetii are rolul de a te trezi definitiv din somn, dar si de a te ajuta sa ai un somn lin pe seara. De ce? Mersul pe bicicleta te lasa sa te bucuri de lumina zilei, ceea ce ajuta la reducerea nivelelor de cortisol, hormonul stresului care afecteaza calitatea somnului.

Esti mai fericit

Atunci cand pedalezi se elibereaza endorfinele (hormoni produsi de creier care au rol de analgezic-suprima durerea de orice fel) care sunt responsabile cu fericirea si reducerea stresului. Ce poate fi mai bun dupa o zi de stat pe scaun, in spatele monitorului, decat o plimbare pe inserat cu bicicleta? Cu siguranta vei ajunge acasa mult mai relaxat si vei lasa undeva departe toate problemele de peste zi.

Te bucuri impreuna cu cei dragi

Foarte multe cupluri folosesc pedalatul ca o alternativa la intalnirile clasice. In timpul pedalatului, asa cum am scris mai sus, se elibereaza hormonii fericirii, si gasesti un ritm comun cu persoana draga, iar impreuna va veti simti conectati ca in timpul unei conversatii. Genul acesta de gesturi va vor face sa simtiti doar caldura si afectiune unul fata de celalalt.

Ai mai mult randament la job

Un studiu realizat pe 200 de persoane de University of Bristol a aratat ca angajatii care fac exercitii inainte sa vina la munca sau in timpul pauzei de masa sunt mai motivati si se descurca mai bine cu sarcinile pe care le au. De asemenea, relatiile interpersonale se imbunatatesc, iau mai putine pauze si le vine mai usor sa isi termine sarcinile la timp.

Devii mai creativ

Cireasa de pe tort a pedalatului este cresterea creativitatii. Scriitorii, muzicienii, artistii si toti cei din zona creativa pot avea un "boom" de creativitate dupa 25 de minute pe bicicleta. Asta pentru ca nivelul de oxigen din creier creste si astfel creierul nostru functioneaza mult mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
#bicicleta, #beneficii, #sanatate, #organism, #mersul pe bicicleta , #stiri sanatate