Ce se intampla daca mananci ghimbir o saptamana

Miercuri, 07 Octombrie 2020, ora 06:13
51060 citiri
Ce se intampla daca mananci ghimbir o saptamana
Foto: Pixabay

Inca din timpuri stravechi, ghimbirul a fost folosit pentru a trata inflamatiile stomacului, starile de greata, diareea si durerile reumatice.

Astfel ca oamenii de stiinta l-au studiat indelung pe batranul ghimbir si au concluzionat ca ghimbirul este mai mult decat un remediu traditional, este aproape un medicament, cu eficienta dovedita: in chimioterapie, sarcina, artrita reumatoida, osteoartrita, dureri musculare, digestie, stari de greata.

Ghimbirul contine aproape 500 de compusi benefici pentru organism, ameliorand si chiar vindecand numeroase boli. In plus, este un luptator foarte eficient in intarirea sistemului imunitar, are actiune expectoranta (tuse, bronsita), imbunatateste nivelul unor enzime ale ficatului (alanin aminotransferaze - ALT si aspartat aminotransferaze - AST), contine numeroase enzime care ajuta la digestia proteinelor si are efecte comparabile cu multe medicamente anti-ulcer.

Potrivit Tips and Tricks, consumul de ghimbir, zilnic, timp de macar o saptamana, produce o gramada de beneficii in organismul uman.

Desi nu are un gust grozav, fiind un condiment foarte puternic, ghimbirul este un elixir de sanatate, avand in compozitia sa: gingerol, shoagol, beta-caroten, capsaicina, acid cafeic, curcumina, salicilat, proteine, carbohidrati, sodiu, vitamina B6, vitamina C, calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, acid folic si niacina.

Gingerolul, substanta bioactiva a ghimbirului, ajuta la reducerea simptomelor precum greata si varsaturile si la reducerea inflamatiilor articulare.

Deasemenea, ghimbirul contine shoagol, o substanta cu efect analgezic care ajuta inclusiv in lupta cu cancerul si bolile de inima. In plus, ghimbirul are efect antidiabetic si imbunatateste functionarea sistemului nervos.

Consumul zilnic de ghimbir are multe beneficii pentru sanatate, care se vor resimti dupa doar o saptamana de cura. O bucata de aproximativ 1,5 centimetri, tocata si amestecata in smoothie, ceai sau salate, face adevarate minuni, potrivit Tips and Tricks.

Inflamatiile articulare sau de alta natura se amelioreaza mai repede. Acest lucru se datoreaza efectului antiinflamator al ghimbirului.

Greata dispare cu ajutorul ghimbirului. Femeile insarcinate si persoanele care urmeaza tratament chimioterapic pot consuma ghimbir, zilnic, cu incredere, vor observa beneficiile in scurt timp.

Durerile musculare sunt, deasemenea, mult ameliorate de ghimbir.

Constipatia este combatuta si prevenita prin consumul zilnic de ghimbir, care stimuleaza peristaltismul intestinal (miscarile intestinului).

Durerea menstruala este si ea mult ameliorata cu ajutorul ghimbirului, datorita efectelor sale analgezice si antiinflamatoare.

Colesterolul scade, daca timp de o luna consumati ghimbir in fiecare zi - studiile au demonstrat ca trigliceridele din sange sunt reduse considerabil de substantele din ghimbir.

Sistemul imunitar este mai puternic si tine la distanta gripele si racelile sau trece prin ele mult mai usor, cu ajutorul ghimbirului.

Introduceti, asadar, ghimbirul in dieta zilnica - il puteti pune in salate, in bauturi calde, in fripturi, supe, legume la tigaie si chiar si in salatele cu fructe (gustul usor picant si aroma puternica potenteaza gustul fructelor).

Ghimbirul consumat in starea sa naturala este considerat sanatos si nu prezinta pericole decat in cazuri exceptionale - exista posibilitatea ca uneori sa accentueze simptomele de reflux gastroesofagian.

Nu uitati, insa, ca pentru a avea o buna sanatate si a preveni bolile, este importanta intreaga dieta si obiceiurile alimentare, deci ideal ar fi sa urmati un regim variat si nu sa va concentrati doar asupra unui singur aliment.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#sanatate, #ghimbir, #imunitate, #reumatism, #inflamatii, #gripa, #greturi, #Gravide, #chimioterapie , #sanatate
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1
anunt pe aceasta cale ca noua redactie kkompunkkt ziare difuzeaza...