Beneficii surprinzatoare ale testosteronului (I)

Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 18:51 18144 citiri
Foto: us.postmeshirts.com

Testosteronul nu este responsabil doar pentru agresivitate si pentru pilozitatea corpului, arata noi studii de specialitate, ale caror rezultate demonstreaza o multime de efecte benefice mai putin cunoscute ale hormonului masculin.

Cercetatorii de la Universitatea din Bonn, Germania, afirma ca testosteronul poate ajuta la imbunatatirea relatiilor sociale si a interactiunilor sincere cu ceilalti, scrie Fox News.

In cadrul studiilor efectuate au fost incluse 91 de persoane, 46 dintre acestea primind o doza de testosteron, restul primind doar pastile cu efect placebo. Concluzia a fost surprinzatoare, caci s-au descoperit alte virtuti ale hormonului masculin.

In principal, testosteronul ajuta la cresterea parului facial si al celui de pe intreg corpul barbatilor. El reduce si marimea cavitatii abdominale, precum si cantitatea de grasime din aceasta zona. O alta functie importanta este cea a productiei de sperma, dar si conferirea rezistentei musculare si a fortei.

Motivatia, increderea de sine si agresivitatea sunt alte trasaturi specific masculine pe care le datoram testosteronului, scrie Men's Health.

In plus, barbatii trebuie sa stie ca au mult mai multe castiguri datorate acestui hormon:

Succes in dragoste

Specialistii de la Wane State University, SUA, au comparat doua grupuri de oameni care incercau sa atraga atentia unei femei frumoase. Cei cu un nivel scazut de testosteron nu aveau nicio sansa, dupa cum a aratat studiul.

Cei cu un nivel ridicat al hormonului aveau un succes garantat, ei fiind cei care controlau conversatia si interactionau mai bine cu femeia.

Viata lunga

Testosteronul ne ajuta sa avem o viata mai lunga, arata studiile de specialitate. Un nivel scazut al testosteronului a fost pus in legatura cu diabetul de tip 2 si cu obezitatea. In plus, barbatii cu un nivel scazut din acest hormon sunt predispusi si bolilor de inima.

Sexul

Putini stiu ca, in corpul barbatilor, nivelul testosteronului atinge un maxim atunci cand femeile ajung la ciclul menstrual. Intr-un studiu publicat in revista "Hormones and Behaviour", specialistii au mai descoperit ca acest hormon atinge nivelul maxim si in weekend.

In aceasta perioada a saptamanii au barbatii parte de cel mai mult sex. Cei care au mai multe partenere trebuie sa stie ca nivelul testosteronului creste uimitor in acest caz, insa acesta nu trebuie sa fie un motiv care sa ii incurajeze spre aventuri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii