5 motive să mănânci gogoșari cât mai des. Au puține calorii, dar sunt bogați în vitamine

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 04:03
5805 citiri
5 motive să mănânci gogoșari cât mai des. Au puține calorii, dar sunt bogați în vitamine
Gogoșarul are un conținut scăzut de calorii FOTO Pixabay

E sezonul gogoșarilor pe care multe gospodine aleg să îi pună la conservat pentru iarnă în borcane, cu oțet. Gogoșarii sunt însă foarte buni și proaspeți. Nutriționiștii spun chiar că sunt extrem de sănătoși, datorită aportului consistent de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, betacaroten, vitamina K, fosfor, calciu, tiamină, acid folic, magneziu, cupru. Sunt și o sursă foarte bună de fibre, potrivit site-ului nutritiondata.self.com.

Pe lângă proprietățile nutritive, are și capacitatea de a combate sau de a preveni unele afecțiuni. Iată câteva dintre beneficiile consumului de gogoșari:

Previne accidentul vascular și atacul de cord

Gogoșarul roșu a fost remarcat că fiind mai eficient decât celelalte soiuri de ardei gras, în protecția împotriva bolilor de inimă, datorită concentrației mari de nutrienți. Flavonoidele pe care le conține împiedică formarea cheagurilor de sânge, fapt care duce la scăderea accidentelor vasculare și a atacurilor de cord.

Scade colesterolul

Celor care se confruntă cu un nivel ridicat de colesterol li se recomandă deseori să consume ardei iute. Cu toate acestea, mai practic pentru unele persoane și cu rezultate similare este gogoșarul roșu crud, mai bine tolerat de cei care au o digestie sensibilă.

Combate cancerul

Proprietatea cea mai de preț cu care au fost înzestrați gogoșarii ar putea fi considerată cea antioxidantă. Ei conțin unele substanțe aflate pe lista celor care combat cancerul de prostată, cel de vezică, cel de plămâni, cancerul cervical și cancerul pancreatic.

Din grupa carotenoidelor (compuși antioxidanți), predominante sunt licopenul și betacarotenul.

Tratează afecțiunile respiratorii

Consumul regulat de gogoșari are un efect benefic și în cazul unor afecțiuni respiratorii precum astmul, emfizemul pulmonar, infecțiile la plămâni. Ca și sucul de ardei roșu, sucul de gogoșari poate fi consumat cu încredere pentru a calma durerile în gât.

Stimulează metabolismul

Gogoșarii oferă celor care îi consumă un spectru larg de vitamine și microelemente. Fiind bogați în fibre dietetice, proteine vegetale și cu un conținut redus de calorii, sunt indicați în orice tip de dietă de slăbire. Gogoșarii activează procesul de încălzire a organismului și măresc rată metabolică, ajutând astfel la arderea mai multor calorii, deci ne ajută și să slăbim.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#gogosar, #consum gogosari, #gogosari in otet, #gogosari murati, #beneficii gogosari , #stiri sanatate