Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Banda de alergat - cum o alegi pe cea potrivita pentru acasa?

Luni, 27 August 2018, ora 14:01
5052 citiri
Banda de alergat - cum o alegi pe cea potrivita pentru acasa?

O banda de alergat este utila tuturor persoanelor, indiferent daca o cumperi pentru exercitii zilnice sau doar de hobby. Daca vrei sa scapi de cateva kilograme, insa nu ai la dispozitie un parc, o banda de alergat este extrem de potrivita, devenind o investitie pentru starea ta de sanatate.

Totusi, gama variata de astfel de modele poate fi extrem de intimidanta, mai ales ca unele benzi de alergare vin cu caracteristici care, poate, nu se potrivesc nevoilor tale.

Pregatirea pentru achizitia unei benzi de alergare

Inainte de achizitia unui astfel de produs trebuie sa te gandesti unde vrei sa o amplasezi. Benzile de alergare vin in mai multe dimensiuni, iar unele dintre ele se pot plia pentru a ocupa mai putin spatiu. Apoi trebuie sa te gandesti la exercitiile pe care vrei sa le faci. Spre exemplu, daca vrei doar sa te plimbi sau sa optezi pentru dificultate, ia in calcul puterea motorului si marimea efectiva a spatiului de alergare.

Daca vrei o banda de alergare care sa aiba si un program cardio, care sa ia pulsul, sa ai posibilitatea de a inclina spatiul de alergare, atunci trebuie sa iti indrepti atentia catre modelele profesionale, care desi sunt mai mari, dispun de functii suplimentare si au chiar si boxe integrate.

Pasul 2 - specificatiile benzii de alergare

In functie de ce iti doresti de la acest produs de fitness, uita-te la specificatiile sale. Primul pe lista este tipul de motor. In functie de acesta se determina tipurile de exercitii si greutatea maxima pe care o sustine. Astfel, pentru o alergare usoara poti opta pentru o banda de alergare de 1 CP, pentru jogging intre 2-2.5 CP, iar pentru alergat intens, de 3 CP.

Marimea benzii de alergare este la fel de importanta. Spre exemplu, daca vrei doar sa faci o plimbare ar fi bine sa optezi pentru modelele de 120-140 cm, pe cand cele de alergare ar trebui sa aiba peste 150 cm.

Viteza. Majoritatea modelelor vin cu viteze de la 10 la 15 km/ora, iar cele mai puternice pot atinge chiar si 25 km/ora. In functie de conditia fizica si obiectivele pe care vrei sa obtii se alege modelul potrivit.

Amortizarea si inclinarea benzii de alergare. O banda de alergare cu amortizor va minimiza efectul negativ asupra incheieturilor. Spre exemplu, din gama home cele mai intalnite sunt cu un procent fix de amortizare, pe cand cele avansate iti ofera posibilitatea de a alege gradul in functie de necesitatile utilizatorului. Cu ajutorul unui motoras se poate selecta gradul de inclinare, de la 10 la 20%.

Programe presetate. Pentru a facilita exercitiile de acasa, majoritatea producatorilor au inclus o serie de programe prestabilite de slabit, tonifiere, cardio sau doar alergat, astfel incat banda sa isi ajusteze automat viteza si inclinarea.

Greutatea suportata.

Greutatea pe care o banda o poate sustine variaza de la 100 la 180 de kilograme, in functie de gama si pret. Atunci cand iti cumperi un astfel de model este bine sa iti iei o marja de siguranta de 20 de kilograme mai mare decat greutatea ta pentru a nu suprasolicita motorul.

Durabilitatea. Unul dintre factorii care determina durabilitatea este grosimea, dar si calitatea covorului de alergat. Cele pentru uz domestic au un strat de lemn sub puntea aparatului. In functie de ingrijirea si schimbarea consumabilelor (precum uleiul de lubrifiere al rulmentilor) creste durata de viata.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#banda alergat , #fitness