Avem cu adevarat nevoie de probiotice?

Advertorial
Marti, 25 Aprilie 2017, ora 10:22
68057 citiri
Avem cu adevarat nevoie de probiotice?

Probioticele sunt bacteriile care captusesc peretii tractului digestiv, din cavitatea bucala pana la anus, ajutand corpul sa absoarba nutrientii necesari functionarii optime si sa lupte cu infectiile.

Faptul ca prin alimentatie aducem apa si nutrientii in organism, face ca tractul digestiv sa fie organul nostru cel mai expus substantelor straine. Poate ca de aceea, aproximativ 80% din celulele cu rol imunitar se regasesc la nivelul tractului digestiv.

Cum actioneaza probioticele in organismul nostru?

Probioticele stimuleaza productia de vitamine din grupul B (B1, B2, B6, B12), Vitamina K2 si acid butiric/acid butanoic. Ajuta la eliminarea bacteriilor nocive, a fungilor si a levurilor din organism, prin producerea enzimelor care distrug aceste bacterii periculoase din organism. De asemenea, stimuleaza secretia de imunoglobulina si activitatea celulelor T, cu rol in apararea organismului impotriva factorilor patogeni sau cu potential patogen.

Cum ne afecteaza lipsa probioticelor?

Cele mai frecvente afectiuni la care ne expunem atunci cand ne lipseste cantitatea optima de probiotioce din organism sunt: afectiunile digestive, constipatia, diareea, bolile de nutritie, afectiunile cutanate, imbatranirea prematura, infectiile cu Candida, racelile frecvente, depresia.

Cauzele care determina lipsa probioticelor in organism

Din pacate, stilul de viata actual favorizeaza dezechilibrele la nivelul intregului organism, deci inclusiv al florei digestive.

Suntem expusi in permanenta toxicitatii din:

  • hrana, fie ea vegetala sau de origine animala (pesticidele din cereale si legume, reziduuri de antibiotice in carne si produse lactate)
  • apa, tratata cu fluor si clor
  • dietele bogate in carbohidrati si zahar
  • tratamentele cu antibiotice (de foarte multe ori, abuzive si fara indrumarea specialistului)

Acestea sunt cele mai comune cauze care pun in pericol sanatatea tractului digestiv, atat la copii, cat si la adulti.

Ce e de facut?

In primul rand, sa intelegem si sa tinem cont de faptul ca sanatatea tractului digestiv este de importanta majora pentru intregul organism! Disfunctiile tubului digestiv reduc capacitatea corpului de a folosi nutrientii pentru asigurarea functiilor sale si favorizeaza instalarea inflamatiilor cronice, cauzatoare de boli cronice.

In al doilea rand, sa actionam in sensul echilibrarii bacteriilor bune si nocive la nivelul tractului digestiv. Acest lucru se poate realiza prin aport de alimente care contin probiotice (iaurt, Kefir proaspat, muraturi, etc) sau prin aport de suplimente naturale, precum PROBIOTIC COMPLEX, de la Cosmo Pharm.

PROBIOTIC COMPLEX cotine cinci dintre cele mai importante si necesare bacterii "prietenoase" - lactobacili si bifidobacterii: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium lactis.

Lactobacilii sunt bacterii Gram pozitive anaerobe din familia lactobacilaceelor, capabile sa se dezvolte in mediu acid, transformand glucoza in acid lactic. Acidul lactic are rol in ihibarea dezvoltarii bacteriilor patogene.

Lactobacillus produce de asemenea, peroxid de hidrogen care inhiba proliferarea si atenueaza virulenta fungilor precum Candida albicans.

Lactobacillus este folosit pentru ameliorarea simptomelor afectiunilor digestive (colici, inflamatii, etc), infectiilor cu Helicobacter Pylori resposabil de aparitia ulcerului, infectii ale tractului urinar, infectii fungice vaginale, combaterea racelilor obisnuite la adulti, prevenirea infectiilor respiratorii, mai ales la copii care petrec timp in comunitate (gradinite, scoli, etc.).

Bifidobacterium lactis se recomanda pentru reducerea duratei si ameliorarea simptomelor asociate unui tranzit intestinal lent. In consecinta, la nivelul tubului digestiv se reduce atat timpul de producere a toxinelor, cat si cel de absorbtie al acestora in organism.

Optimizarea nivelului de probiotice in organism conduce la: intarirea sistemului imunitar, imbunatatirea digestiei, cresterea energiei, inlaturarea raspiratiei urat mirositoare, proliferarea fungilor (Candida), insanatosirea pielii (eczema si psoriazisul), reducerea recurentei racelilor, ameliorarea afectiunilor intestinale, reducerea inflamatiei la nivelul acestora, scaderea in greutate, reducerea intolerantei/alergiei la anumite alimente.

La Cosmo Pharm te asteptam cu sanatate din natura®!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#bacterii probiotice , #remedii naturale