Ashwagandha - de la traditie ayurvedica la studii clinice in laboratoare de ultima generatie

Advertorial
Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 09:30
56327 citiri
Ashwagandha - de la traditie ayurvedica la studii clinice in laboratoare de ultima generatie

Ashwagandha, numita si "ginseng indian" sau "cires de iarna", este una dintre cele mai puternice ierburi din medicina ayurvedica, fiind folosita inca din cele mai vechi timpuri in lupta cu o mare varietate de afectiuni.

In sanscrita, "ashwa" inseamna "cal", sugerand faptul ca planta are potentialul de a conferi puterea si vigoarea unei cabaline.

Ashwagandha este un arbust vesnic verde care creste in India, Orientul Mijlociu si regiuni din Africa.

In medicina ayurvedica, ashwagandha este considerata o Rasayana, o planta care ajuta la mentinerea tineretii, atat psihica, cat si fizica.

Ashwagandha este recomandata ca tonic adaptogen - substanta care moduleaza raspunsul organismului la stres sau la un mediu in schimbare, fiind folosita in India timp de aproape 5000 de ani pentru a combate efectele inaintarii in varsta, reumatism, insomnie, oboseala, memorie slaba, dificultate de concentrare, inflamatie articulara, scaderea colesterolului constipatie si imbunatatirea potentei sexuale si a fertilitatii.

Radacina plantei este utilizata la intarirea sistemului imunitar dupa o afectiune, chimioterapie sau chirurgie. Ashwagandha este un remediu eficient pentru anxietate si stres prin scaderea nivelurilor de cortizol si replicarea neurotransmitatorului inhibitor GABA.

Beneficii si efecte vindecatoare

Ashwagandha contine numeroase substante utile organismului, printre care alcaloizii, colina, flavonoide, saponine, acizii grasi, aminoacizii si o varietate de zaharuri.

Frunzele si fructele ashwagandhei au proprietati terapeutice valoroase, dar radacina plantei este partea cea mai frecvent utilizata in medicina ayurvedica.

Desi cunoscuta de secole, datorita unei explozii de studii recente in domeniul farmacologiei, Ashwagandha prezinta o crestere majora in interesul ce i se acorda la nivel mondial.

Cercetatorii medicali au studiat ashwagandha ani de zile cu un interes deosebit si au finalizat mai mult de 200 de studii privind beneficiile terapeutice ale acestei plante.

Cum sa includeti Ashwagandha in dieta zilnica

In cultura indiana, radacina de Ashwagandha este utilizata ca o pulbere fina amestecata cu un anupan - un mediu pentru transportul nutrientilor in organism- precum apa, miere sau lapte cald. Consumat inainte de culcare, acest amestec calmeaza si sustine un somn odihnitor.

Ashwagandha mai este amestecata cu ghee, unt clarificat originar bucatariei indiene, sau miere, pentru hranirea si intinerirea organismului. De asemena, zaharul este un alt transportor al nutrientilor ashwagandhei, combinatia aceasta asigurand cresterea fertilitatii.

In tarile occidentale, ashwagandha este ingerata sub forma de capsule, ca supliment alimentar, fiind o metoda mai eficienta decat cea a amestecarii pulberilor.

KSM-66 ASHWAGANDHA® - WORLD'S BEST ASHWAGANDHA - este cea mai pura si mai concentrata forma de Ashwagandha din lume.

KSM-66 este un extract de ashwagandha creat printr-un proces care a durat 14 ani de cercetare si dezvoltare continua pentru a se perfectiona in pastrarea tuturor nutrientilor plantei.

KSM-66 are cele mai multe studii efectuate, dintre care 24 publicate. Toate aceste cercetari au demonstrat efectele benefice ale KSM-66 ASHWAGANDHA® in:

- Combaterea stresului de zi cu zi si a oboselii/surmenajului;

- Imbunatatirea procesului de memorare, concentrare si vigilenta;

- Relaxare musculara si cresterea rezistentei fizice prin sporirea performantei sportive;

- Combaterea insomniei si imbunatatirea calitatii somnului;

- Sanatatea organelor sexuale si cresterea fertilitatii masculine;

- Controlul greutatii prin eliminarea "poftei" de alimente nesanatoase: grasimi si carbohidrati, cerute de organism din cauza stresului;

- Normalizeaza nivelului de hormoni tiroidieni;

- Previne imbatranirea prematura.

Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din Natura!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ginseng indian Ashwagandha, #supliment alimentar , #remedii naturale