Alternative pentru dieta fara gluten

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 18:02
10077 citiri
Alternative pentru dieta fara gluten

Intoleranta la gluten te obliga sa elimin graul si alte fainoase care contin gluten din alimentatie. Cu ce le inlocuiesti?

Iata care sunt cele mai bune alternative pentru dieta fara gluten.

1. Lapte de cocos. Din pacate cele mai multe din produsele lactate contin adaos de faina pentru a da consistenta. Nu-i neaparat o problema, dar pentru cei care au intoleranta la gluten cea mai buna solutie ramane laptele din nuca de cocos. Aroma subtila si textura matasoasa face ca laptele de cocos sa fie ideal la risotto, briose, sosuri pentru paste, supe sau ca inlocuitor pentru laptele batut, scrie yahoo shine .

2. Faina de hrisca nu are gluten si are aceleasi proprietati ca si faina de grau in aluaturi, creme si sosuri. Coapta are o aroma fina de ciocolata.

3. Faina de chia. Planta originara din America de Sud contine omega 3 si este o excelenta sursa de fibre. Este perfecta pentru a inlocui painea din grau si fulgii de ovaz. Amestecata cu apa devine gelatinoasa, cu o structura care imita elasticitatea glutenului astfel ca faina de chia este perfecta in aluaturi.

4. Tapioca nu are gluten. Este perfecta in aluaturile mai putin dense si pentru sosuri si creme.

5. Faina de mei are o dulceata proprie care o face ideala pentru preparatele dulci. Se combina foarte bine cu faina de orez brun sau de migdale.

6. Faina de alune este excelenta pentru gustul fin si special pe care il da preparatelor dulci, pentru paine, inclusiv briose, biscuiti si fursecuri. Poti adauga faina de alune si in fanurile clasice pentru aportul de nutrienti, grasimi sanatoase si pentru gustul cu totul special. Poti face faina de alune acasa, in procesorul de alimente, din alune crude macinate cu o mica cantitate dintr-o alta faina fara gluten care sa absoarba excesul de grasime.

7. Faina de migdale este foarte sanatoasa si are o aroma specifica delicata si fina. Este perfecta in preparatele dulci.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#gluten, #intoleranta la gluten, #faina fara gluten , #alergii