Alimente vegetariene pe care nu trebuie sa le consumi

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 00:01
8529 citiri
Alimente vegetariene pe care nu trebuie sa le consumi
Sursa: Arhiva

Vegetarienii sunt convinsi ca dieta lor este una sanatoasa. Cu toate acestea exista cateva alimente vegetariene pe care nu trebuie sa le consumi pentru ca sunt prea bogate in calorii, sunt procesate, sunt facute din plante modificate genetic si au un continut foarte scazut de nutrienti.

Orice contine soia procesata. Soia este frecvent utilizata pentru a reproduce aspectul si gustul carnii. Cele mai multe astfel de alimente contin soia modificata genetic. Soia modificata genetic este daunatoare organismului. Din pacate soia este una din plantele unde culturile modificate genetic reprezinta aproximativ 94% din culturi.

Soia modificata genetic este procesata inainte de a fi introdusa in alimente vegetariene precum burgeri de soia, uleiul de soia, inghetata si branza din soia (tofu). Acestea contin, in plus si grasimi nesanatoase, dar si alti compusi daunatori, scrie epyk.com. Inlocuieste burgeri de soia cu ciuperci Portobello sau pasta de fasole si cereale.

Inlocuitori de unt sunt fabricati cu ulei de rapita sau ulei de soia. Cele mai multe din soiurile de rapita, ca si soia, sunt modificate genetic, dupa ce planta a devenit rezistenta la insecticide si ierbicide in 1995. Uleiul de rapita este legat de aparitia unor boli respiratorii, a cancerului pulmonar, a constipatiei cronice, a colonului iritabil si a emfizemului pulmonar.

Proteine vegetale texturate. Suna frumos, dar sunt nesanatoase. Pasta este facuta dintr-un amestec de proteine din surse vegetale si care este folosita pentru fabricarea de produse care imita carnea. Acestea sunt proteinele extrase din legume, incalzite la 150-200 grade C, ceea ce denatureaza structura proteinelor. Ceea ce rezulta este o pasta cu o oarecare valoare calorica, dar care nu mai are nimic in comun cu proteinele vegetale.

Chips-uri si alte alimente de tip junk food sunt o tentatie pentru cei care respecta o dieta vegetariana si nu numai. Unii producatori innobileaza produsele de tip junk food scriind pe eticheta "produs vegetarian". Din aceasta cauza, multi vegetarieni ajung sa consume cantitati mari de junk food, infinit mai nesanatoase decat carnea sau produsele animale.

Toate grasimile din alimentele de tip junk food sunt nesanatoase si cresc riscul de diabet zaharat, boli de inima, sunt bogate in calorii goale. Acest gen de alimente nu afecteaza doar trupul, dar si mintea, iar depresia, de exemplu, este asociata cu un consum ridicat de grasimi nesanatoase si bogate in calorii.

Dieta vegetariana sanatoasa nu inseamna doar eliminarea carnii si a produselor de origine animala, ci inseamna un consum de alimente proaspete, naturale, nemodificate genetic, fara conservanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta vegetariana, #alimente vegetariene, #soia modificata genetica, #rapita, #calorii, #proteine vegetale , #legume