Alimente detoxifiante cu efect garantat

Vineri, 20 Mai 2011, ora 21:15
7233 citiri
Alimente detoxifiante cu efect garantat

Toxinele sunt peste tot: acasa, la serviciu, pe strada, in mancare si bautura si, oricat ne-am feri, ne invadeaza organismul in fiecare zi. De aceea este nevoie ca, din cand in cand, sa facem cate o cura de dezintoxicare cu ceaiuri sau alimente cu proprietati detoxifiante.

Sunt cateva alimente pe care e nevoie sa le stim si sa le consumam deoarece, prin substantele pe care le contin, spala interiorul organismului nostru.

Este stiut ca citricile au un continut mare de vitamina C si fibre alimentare motiv pentru care sunt recomandate in curele de detoxifiere. Lamai, portocale, grapefruituri se gasesc in piete, la tarabe si in supermarketuri tot anul. Pot fi consummate ca atare sau sub forma de suc.

Daca trebuie sa faci o calatorie foarte lunga ori urmeaza o zi extrem de grea pe parcursul careia trebuie sa fii mereu in forma, nu apela la energizante. Fa-ti dimineata un suc combinat dintr-o portocala, un grapefruit si o jumatate de lamaie.

Daca ai si-ti place, adauga si una-doua lingurite de miere de albine. Bea sucul incet, cu inghitituri mici pe parcursul a 10-15 minute. Nu numai ca te va energiza si te va tine satul pana mult dupa ora pranzului, dar organismul va beneficia de o doza excelenta de detoxifiant natural.

Mierea de albine, cel mai complet si complex aliment natural, se recomanda cate putin, in fiecare zi, in loc de zahar. Indulceste-ti cafeaua si ceaiul cu miere. Dimineata, pune intr-un pahar ca apa o lingura de miere si niste zeama de lamaie. Amesteca bine si bea incet, pe indelete.

Usturoiul, recunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural, este un detoxifiant de exceptie. Consumat zilnic - cate un catel taiat in bucati si baut cu apa -, usturoiul previne formarea cheagurilor de sange, scade colesterolul si protejeaza inima.

Ananasul favorizeaza arderea grasimilor, curata tesuturile si elimina excesul de apa din organism. Poate fi consumat, doua, trei felii, fara teama ca ingrasa chiar si dupa cele mai imbelsugate mese.

Semintele de in, o sursa minunata de fibre alimentare care ajuta digestia, contin omega3, de mare ajutor in scaderea colesterolului. In caz de constipatie si colon iritabil, pune o lingurita de seminte de in intr-un pahar de apa, la temperatura camerei, si bea.

Ceapa, alba sau rosie, dar neaparat cruda, se recomanda mai ales fumatorilor, deoarece are darul de a micsora simtitor riscul de cancer pulmonar. De mirosul de ceapa si usturoi se scapa usor strivind intre dinti o boaba de cafea sau frunze de patrunjel.

Sa avem sanatate!

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#alimente detoxifiante, #citricele suc, #usturoi detoxifiant, #ceapa detoxifiant, #cura detoxifiere organism , #detoxifiere