Alimente care te scapa de alergii

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 18:03
41182 citiri
Alimente care te scapa de alergii

Daca te numeri printre numeroasele persoane ce sufera de o forma sau alta de alergii, inseamna ca stii cat de rau este sa ai un episod atunci cand te astepti mai putin. Ai incercat probabil numeroase trucuri, dar niciunul nu a dat rezultate.

Mai exista insa un loc in care s-ar putea sa nu fi cautat solutia: in frigider. Alergia este o reactie la ceva ce ai mancat, atins sau inhalat si organismului nu i-a placut. Pentru a te proteja, sistemul imunitar elibereaza niste chimicale numite antihistaminice. Problema este ca aceste substante provoaca inflamatii ce duc la stranut, tuse, ochi inrositi si sensibili, simptome ce pot dura zile intregi.

Tocmai de aceea, potrivit Life and Beauty Weekly, este important sa consumi alimentele corecte, pentru a evita reactii adverse si a da putere corpului sa lupte cand este nevoie.

"O persoana alergica poate avea si eczeme, iritatii ale pielii, probleme gastrice, constipatie sau diaree", spune Rebecca Mohning, dietetician si expert in nutritie in Washington. Incearca urmatoarele alimente:

Iaurt

Iaurtul regleaza sistemul imunitar si te ajuta sa rezisti mai mult la stres. Contine probiotice (bacterii bune) care restaureaza echilibrul bacteriilor din organismul tau. Studiile arata ca acestea au un potential de a inlatura simptomele. Bea o cana de iaurt dimineata. Daca nu tolerezi produsele lactate, poti cumpara de la farmacie niste suplimente cu actiune asemanatoare.

Ardei grasi

Vitamna C joaca un rol crucial in stimularea sistemului imunitar. Reduce inflamatiile si scade productia de histaminice, ceea ce poate cauza reactii alergice, precum ochi mereu inlacrimati. Consuma ardei grasi, fie ca sunt rosii sau galbeni, acestia continand de doua ori mai multi antioxidanti decat portocalele sau capsunile. Ii poti manca fie cruzi, fie usor copti la gratar.

Somon

"Acizii grasi omega 3 sunt binecunoscuti pentru capacitatea lor de a imbunatati starea de sanatate, avand si proprietati antiinflamatorii, eliberand sinusurile inflamate sau calmand pielea prea uscata si eczemele", spune Mohning. Somonul este o sursa idala de omega 3. Pestele este bogat si in vitamina D, fara de care oamenii sunt mai predispusi la alergii.

Spanacul

Spanacul este alimentul cel mai bun pentru a te scapa de alergii. Contine antioxidanti si proprietati antiinflamatorii. Are un nivel ridicat de zinc, care combate atat alergiile cat si astmul. Este si o excelenta sursa vegetala de omega 3. O salata de ardei grasi cu spanac este extrem de gustoasa si de sanatoasa.

Ciresele

Este sezonul cireselor, asa ca trebuie sa profiti din plin de ele. Antocianina, pigmentul ce le da culoarea rosie, te ajuta si pe tine. Un studiu din Jurnalul de Nutritie arata ca mancand cirese zilnic vei reduce orice inflamatie, alergie, durere sau discomfort. Daca nu mai gasesti cirese proaspete, cumpara fructele inghetate sau uscate.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#alergii tratament natural, #alimente bune alergii, #alergii vindecate alimente , #alergii