Alimente care te ajuta sa slabesti, actionand asupra ADN-ului

Sambata, 19 Mai 2012, ora 09:12
5465 citiri
Alimente care te ajuta sa slabesti, actionand asupra ADN-ului

Poate una dintre cele mai mari descoperiri in materie de nutritie din ultimii 25 de ani este aceea ca lucrurile pe care le mananci interfereaza cu ADN-ul tau.

Fiecare celula contine codul genetic propriu corpului tau, aceste proteine, hormoni, molecule si alte parti integrante ramanand relativ neschimbate de-a lungul vietii.

Totusi, anumite alimente actioneaza asupra ADN-ului, "spunandu-i" ce gene sa puna la treaba. Astfel, se poate intampla ca ceea ce mananci sa transmita organismului sa arda grasimi mai repede decat ar face-o in mod normal, conform Men's Health. Iata care sunt cateva dintre aceste produse-minune:

Ceaiul verde

Acesta actioneaza la nivelul celulelor care se ocupa cu procesarea zaharului de catre organism, facandu-le sa fie mai active, astfel incat corpul sa nu apuce sa produca grasime. Numeroase studii arata ca in doar 3 luni vei reusi sa dai jos centimetri buni de pe talie band in fiecare zi ceai verde.

Si cafeina contine antioxidanti similari cu ceaiul verde, atat timp cat cafeaua nu este "alterata" cu zahar, lapte si alti agenti de indulcire.

Uleiul de peste

Grasimile din uleiul de peste activeaza niste proteine din anumite celule, care interactioneaza cu genele si ajuta la o ardere mai rapida a grasimilor, imbunatatind sensibilitatea la insulina.

Cercetatorii de la Universitatea South Australia au aratat cum persoanele care au combinat 19 grame de grasimi EPA si DHA (continute de uleiul de peste) pe zi cu exercitii de aerobic, timp de 12 saptamani, au slabit cu 2 kilograme mai mult decat cele care faceau doar sport.

Fisticul

Fisticul ajuta in primul rand prin proprietatile sale antiinflamatoare, reducand acest proces la nivelul genei IFN cu un surprinzator procent de 78%.

Cercetatorii de la UCLA au aratat cum 45 de grame de fistic, consumate zilnic pe post de gustare, in loc de covrigei, chipsuri sau alte gustari nesanatoase, au ajutat subiectii sa slabeasca mai mult cu un kilogram in decursul a 12 saptamani, fara alte schimbari in dieta.

Fisticul are si destule grasimi si proteine, mentinand sentimentul de satietate, ceea ce inseamna ca te va ajuta sa mananci mai putin per total.

Rodiile

Rodiile sunt pline de niste antoxidanti numiti antocianine, faimoase pentru efectele lor benefice asupra vaselor de sange si a inimii. De asemenea, ele extermina celulele grase, prevenind diabetul, obezitatea si bolile asociate cu acestea.

Uleiul de masline

In cadrul unui studiu, subiectii au consumat in zile diferite cate o masa bogata in carbohidrati si una bogata in grasimi mononesaturate, care includea si 2 linguri de ulei de masline. Prima dintre mese suprima crearea adiponectinei, un hormon care ajuta muschii sa foloseasca zaharul asa cum ar trebui. Cea de-a doua masa, in schimb, avea efectul contrar, benefic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#alimente slabire, #ceai verde slabire, #activare gene arderi intense, #slabit alimentatie, #alimente slabit recomandari , #metode slabire