Alimente care scad pofta de mancare

Luni, 22 Martie 2010, ora 08:02
38626 citiri
Alimente care scad pofta de mancare
Foto: medicalnewsonline.net

Vrei sa scapi de kilogramele in plus, iar pana acum ai urmat cure de slabire ineficiente, prin care te-ai infometat, deshidratat, iar efectul asupra organismului tau a fost unul nefavorabil?

Ai nevoie de cateva alimente sau obiceiuri de miscare prin care sa te simti satisfacut dupa masa, fara sa fie nevoie sa mai consumi cate ceva dupa aceea.

In timp ce unele persoane cauta cele mai potrivite alimente pentru reducerea poftei de mancare, altii isi controleaza apetitul prin medicamente. Specialistii americani avertizeaza insa asupra acestui tip de tratament, care poate avea efecte adverse precum insomnia, hipertensiunea, durerea in piept, anxietatea, tremur permanent, crampe stomacale, uscaciunea gurii, informeaza steadyhealth.com.

Indiferent pentru care dintre posibilitati optezi, trebuie sa stii ca nici un tratament sau obicei alimentar nu elimina complet pofta de mancare. Acestea sunt simple strategii, care ajuta la controlul apetitului, pana la forma sa normala.

Este foarte important ca persoanele care urmeaza aceasta dieta sa se obisnuiasca cu senzatia de stomac gol dup ce alimentele sunt digerate. Autocontrolul este esential, deci nu poti pastra aceasta strategie alimentara fara aportul tau.

Apa este o excelenta forma de a scapa de pofta excesiva de mancare. Astfel, daca simti ca iti este foame chiar daca tocmai te-ai ridicat de la masa, bea apa. Senzatia de foame va disparea, iar digestia ta va fi considerabil imbunatatita in timp.

Atunci cand simti ca nu mai rezisti si vrei sa mananci ceva, si in general tendinta este de a manca dulciuri sau alimente nesanatoase, incearca sa bei opt pahare de apa la un interval de zece minute. Vei vedea cum pofta ta de alimente nesanatoase dispare pe loc.

Legumele verzi sunt si ele excelente pentru normalizarea poftei de mancare. Specialistii americani au spus ca orice leguma verde este satioasa, deci poate fi consumata cu incredere, pentru ca nu vei mai simti nevoia sa consumi si altceva imediat dupa.

Mai mult, obiceiul de a consuma multa apa si a manca o salata consistenta de legume verzi seara este recomandat tuturor celor care vor sa isi controleze atent pofta de mancare. Evita sa adaugi ulei la salata ta, iar sarea va fi redusa. Pentru un gust foarte bun, adauga obligatoriu usturoi si ceapa.

Merele sunt ideale pentru a fi consumate intre mese, atunci cand stii ca esti tentat sa mananci continuu. Sunt bogate in fibre, iar pofta de mancare va disparea chiar dupa ce ai mancat primul mar.

Semintele de in consumate la micul dejun sunt excelente pentru a te impiedica sa mai consumi ceva pana la ora pranzului. Sunt bogate in fibre si acizi omega 3 si au importante beneficii asupra sanatatii daca sunt consumate regulat.

Fulgii de ovaz contin carbohidrati si sunt micul dejun ideal. Daca sunt consumati cu regularitate, nu numai ca normalizeaza apetitul, dar scade si colesterolul si chiar regleaza tensiunea arteriala.

Specialistii americani au spus ca daca vrei sa consumi numai alimente care iti normalizeaza pofta de mancare, trebuie sa tii cont si de cateva ponturi utile. O salata mica de legume verzi inainte de fiecare masa iti limiteaza cu mult pofta de mancare si te vei simti complet satisfacut dupa masa.

Supa este excelenta pentru controlul apetitului. Tocmai de aceea primul fel de mancare de la pranz este esential. Ea va fi insa bogata in legume, pentru a oferi organismului cantitatea corespunzatoare de calorii si apa de care are nevoie.

Nu uita sa faci multa miscare. Este o metoda excelenta de a uita de pofta exagerata de mancare, dar si una sanatoasa, deci nu evita sa mergi cu bicicleta in parc atunci cand vrei sa iti contrlezi apetitul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#taiat pofta mancare, #apetit exagerat remedii, #cura slabire ponturi , #cura slabire