Alimente care iti dau calciu, in afara de lapte

Joi, 24 Mai 2012, ora 07:01
15440 citiri
Alimente care iti dau calciu, in afara de lapte

Calciul este indispensabil corpului, ajutand la mentinerea unor oase sanatoase si puternice, fiind bun pentru dinti, par si unghii, crucial pentru multe alte functii ale organismului uman.

Laptele este cea mai buna si cunoscuta sursa de calciu, dar unele persoane nu pot consuma acest aliment sau pur si simplu nu le face placere. O cana de lapte are in jur de 300 de mg de calciu, in conditiile in care necesarul zilnic este de 1.000 de mg, conform Huffingon Post.

Pentru restul, exista surse vegetariene care sa-ti ofere acest nutrient magnific. Iata cateva dintre acestea:

Napii: de parca legumele cu frunze verzi nu ar fi avut deja destule beneficii, napii prezinta si avantajul de a contine calciu. O cana cu nap crud contine in jur de 90 de mg de calciu.

Portocalele: aceste citrice au reputatia de a fi incarcate cu vitamina C, dar un asemenea fruct ofera si in jur de 60 de mg de calciu.

Sardinele: in jur de 100 de grame de sardine in conserva, cu tot cu oase, au 325 de mg de calciu pe portie, ceea ce inseamna 33% din doza zilnica.

Laptele de soia: are tot atat calciu cat laptele de vaca. Daca se intampla sa il preferi pe acesta la gust, cu atat mai bine.

Terciul de ovaz: abunda in fibre si ajuta atat la suprimarea apetitului, cat si la buna functionare a inimii. Alege-l pentru micul dejun si adauga putina scortisoara, pentru aroma. Un pachet de 35 de grame are in jur de 105 mg de calciu.

Semintele de susan: in jur de 30 de grame de seminte de susan au 280 mg de calciu, aproape la fel de mult cat un pahar de lapte.

Cascavalul: din moment ce materia prima pentru cascaval este laptele, inseamna ca nu are cum sa nu contina calciu. La 30 de grame de produs vei gasi 270 mg de calciu. Si mozarella este bogata in calciu, insa parmezanul are 70 mg de calciu intr-o singura lingura pe care o presari peste paste sau alte feluri de mancare.

Incearca doar sa tii portiile sub control, caci varietatile de branza au si destul de multe calorii.

Boabele de soia: o cana de boabe de soia, fierte fara sare, contine 261 de mg de calciu.

Migdalele: 30 de grame de samburi de migdale contin aproximativ 80 mg de calciu, ca sa nu mai vorbim de faptul ca ajuta la mentinerea unei cantitati potrivite de zahar in sange, mentinerea nivelului colesterolului si puseul de grasimi sanatoase.

Somonul: acest tip de peste este plin de grasimi sanatoase si proteine. Consumat chiar si la conserva, contine calciu, in jur de 181 de mg pe portie.

Fasolea alba: o cana de boabe de fasole alba contine in jur de 100 de mg de calciu.

Smochinele uscate: doar doua asemenea fructe au 55 mg de calciu, dar si numeroase fibre si fier.

Broccoli: in afara de numeroase alte beneficii pentru sanatate, broccoli este si bogat in calciu, avand cam 180 de mg de portie (o ceasca).

Semintele de floarea-soarelui: doar 30 de grame de seminte au 50 de mg de calciu, asa ca ele reprezinta o gustare sanatoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#surse calciu, #surse calciu alimente, #calciu alimentatie, #calciu fara lactate , #alimente