Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Alimente care contin antibiotice naturale

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 13:18
27998 citiri
Alimente care contin antibiotice naturale

V-ati intrebat vreodata de ce marii consumatori de ceapa si usturoi fac gripa foarte rar si atunci forme usoare, fara complicatii, si se vindeca in timp record?

Ei bine, ceapa si usturoiul, cunoscute si folosite de mii de ani ca remedii in diferite afectiuni au in compozitia lor numerosi antioxidanti care ucid bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand, in acest fel, sistemul imunitar si intarindu-l.

Alicina, ingredientul activ din usturoi, actioneaza precum antibioticul, distrugand o varietate de virusuri si infectii puternice. In farmacii si magazinele de produse naturiste au aparut preparate de usturoi mai ales pentru consumatorii speriati de mirosul urat al acestuia.

Pentru eficienta maxima, insa, se recomanda usturoiul ca atare sau adaugat in mancare, la sfarsit, cand vasul se ia de pe flacara, stiut fiind ca orice proces de prelucrare afecteaza grav calitatea naturala a produsului.

Ceapa, despre care din antichitate se stie ca e un bun analgezic, antiinflamator si ajutor de neegalat pentru circulatia sangelui, este folosita si azi de cunoscatori ca tratament in caz de raceli sau tuse. Ceapa poate fi consumata ca atare, la ciorbe mai ales, in salata sau in mancare gatita.

In caz de raceala sau tuse, din ceapa se poate prepara sirop si ceaiuri. Pentru ca ceapa are un puternic efect dezinfectant, o poti folosi in casa, mai ales daca ai avut un membru al familiei bolnav de gripa sau alte boli infectioase. Zdrobeste o ceapa si las-o pe masa in timp ce iesi dupa cumparaturi. La intoarcere, aeriseste incaperea.

Propolisul, sub forma de granule sau tinctura, se gaseste de cumparat in piata, la oamenii care vand miere de albine sau la magazinele de produse naturale. Se recomanda pentru prevenirea infectiilor.

Copiii isi petrec o mare parte din timp in colectivitate, la gradinita sau la scoala, fiind cei mai expusi infectiilor si racelii. Dati copiilor tinctura de propolis, cate zece picaturi, pe o bucatica de paine sau pe zahar. Pregatiti-i pe copii sa treaca sanatosi peste aceasta perioada de timp cu vreme inselatoare.

Atentie! Propolisul nu se dizolva in nici un lichid si pateaza.

Mierea de albine, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa, contine, de asemenea, antibiotic natural. Mierea, consumata constant, zi de zi, poate preveni si trata multe afectiuni, de la banala raceala si gripa la ulcer si rani deschise, infectate.

Cimbrul, de cultura sau de camp, are proprietati puternic antiseptice si antioxidante si actioneaza cu succes mai ales asupra bolilor aparatului respirator. Se poate administra sub forma de ceai si ulei.

Uleiul de cimbru este un antibiotic puternic, fara efecte secundare nedorite. In caz de amigdalita, infectii urinare, febra, gripa, infectii dentare, sinuzita, foloseste cate una - doua picaturi de ulei, de trei ori pe zi.

Alte alimente care contin antibiotice naturale si ar trebui consumate cat mai des sunt scortisoara, boiaua si patrunjelul, fructele de padure si strugurii, varza, cruda si murata, morcovul, semintele de dovleac, iaurtul.

Sa avem sanatate!

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#ceapa compozitie, #antibiotice naturale, #tinctura propolis sanatate, #mierea albine sanatate, #cimbru raceala , #legume