Alimente care accelereaza arderile si reduc apetitul

Joi, 18 August 2011, ora 07:00
14284 citiri
Alimente care accelereaza arderile si reduc apetitul
Foto: self

Daca vrei sa dai jos cateva kilograme e bine sa stii ca exista anumite alimente care accelereaza arderile si reduc poftele culinare, ajutand astfel la eliminarea grasimii corporale.

Self.com a cerut parerea unor experti de top pentru a afla care sunt aceste alimente si cateva sugestii pentru a le prepara mai usor si mai sanatos.

1. Friptura de vita

Fierbe sau prepara la gratar o bucata de muschi de vita de circa 115 grame. O poti toca marunt si adauga la o salata. E de preferat sa consumi carne de vita organica.

2. Oua

Consuma oua cu tot cu galbenus deoarece te pot ajuta sa slabesti si nici nu fac rau inimii, conform unor cercetari recente. Le poti manca in variante clasice - jumari sau omleta, dar mai bine fierte, deoarece vor avea mai putina grasime.

3. Varza kale

O ceasca cu varza kale cruda, tocata, contine 34 de calorii si aproximativ 1,3 grame de fibre, precum si fier si calciu. O poti adauga ca atare la diverse preparate sau o poti gati sote cu alte legume.

4. Ovaz

Ovazul procesat cat mai putin contine pana la 5 grame de fibre per portie, fiind o alegere foarte satioasa. Ovazul instant contine 3-4 grame de fibre per portie.

5. Linte

Consumul de linte ajuta la prevenirea variatiilor de insulina, care determina corpul sa creeze exces de grasime, mai ales in zona abdominala. Exista multe varietati de linte, dar cea rosie si cea galbena se gatesc cel mai rapid (15-20 de minute). Adauga linte gatita la sosul pentru paste - va oferi si o aroma deosebita si poate inlocui si carnea, deoarece este bogat in proteine.

6. Somon

Grasimile din peste nu numai ca ajuta la mentinerea sanatatii inimii, dar te pot ajuta si sa slabesti. Acizii grasi omega-3 imbunatatesc sensibilitatea la insulina ceea ce ajuta la construirea de masa musculara si la reducerea grasimii abdominale. Iar somonul este una dintre sursele principale de omega-3. Gateste-l simplu - pe o tigaie incinsa, cu sare, piper si doua lingurite de ulei, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

De asemenea, si sardinele sunt bogate in omega-3 si, in plus, au un continut redus de mercur si mare de calciu, fiind astfel o alegere buna chiar si pentru gravide.

7. Mere

Potrivit unui studiu, persoanele care au consumat un mar inainte de o masa cu paste au mancat mai putin decat cele care au luat o alta gustare. Merele sunt ideale pentru gustari si nu numai. Daca ti-e pofta de o placinta cu mere, insa nu ai la dispozitie cele necesare si nici timp, toaca un mar de marime medie, presara peste el o jumatate de lingurita cu scortisoara si pune-l la cuptorul cu microunde pentru un minut si jumatate.

8. Afine

Toate fructele de padure sunt bune, dar cele care au o nuanta de albastru reprezinta alegerea optima deoarece au cel mai ridicat nivel de antioxidanti si, in plus, ofera cam 3,6 grame de fibre per ceasca. Le poti consuma cu cereale si iaurt simplu ori lapte dulce.

9. Unt de migdale

Acesta poate ajuta la reducerea indicelui glicemic al painii albe. Un studiu realizat la Universitatea din Toronto a descoperit ca persoanele care au mancat migdale cu o felie de paine alba nu au experimentat aceeasi crestere a glicemiei fata de cei care au mancat doar felia de paine.

10. Rodii

Sucul de rodii este foarte sanatos, dar semintele au si ele meritul lor. In plus pe langa faptul ca sunt bogate in folati si in antioxidanti, acestea au calorii putine si fibre multe. Consuma-le crude la salate, in loc de nuci.

11. Ardei iuti

O substanta din acestia, numita capsaicina, are un efect termogen, determinand corpul sa arda mai multe calorii pentru circa 20 de minute dupa ingerare.

12. Iaurt

Dieteticienii considera iaurtul simplu ca fiind alimentul perfect si asta deoarece contine carbohidrati, proteine si grasimi in proportii care ajuta la pastrarea constanta a glicemiei. Alege iaurt simplu cu continut redus de grasime (il poti folosi si in loc de maioneza la salate). Vei economisi 4,7 grame de grasime la fiecare lingura.

13. Parmezan

Conform unui studiu, din cand in cand sunt benefice si lactateleroxana cu continut integral de grasime: femeile care au consumat zilnic o portie de lapte sau branza cu continut integral de grasime aveau un risc mai mic de a se ingrasa in timp. Rade parmezan peste legume fripte.

14. Ulei de masline

Acesta, ca si avocado, contine grasimi sanatoase care reduc apetitul, deoarece prelungesc senzatia de satietate pentru mai mult timp. Foloseste ulei de masline mai ales la salate.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#alimente slabit, #alimente intensificare arderi, #alimente reducere apetit, #alimente care accelereaza arderile , #alimente