Albirea dintilor: sfaturi si tratamente

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 12:44
9978 citiri
Albirea dintilor: sfaturi si tratamente
Foto: Dentistry Plus

Stim prea bine ca zambetul alb impecabil a devenit cartea noastra de vizita. Orice persoana isi doreste sa isi albeasca dintii pentru a obtine un zambet de invidiat.

Iar mai nou cosmetizarea a acaparat si terenul stomatologiei. Culoarea dintelui este data de structurile aflate sub smalt, desi nuanta naturala a acestuia este alb translucid.

In ceea ce priveste culoarea dentinei, aceasta variaza de la galben la maroniu, pana la gri. Din pricina faptului ca nuanta dintelui depinde de influenta unor factori interni si a unor factori externi, periajul dentar nu este suficient pentru a obtine un zambet de invidiat. Iar in ajutorul nostru soseste albirea profesionala.

Desigur, dupa optarea in favoarea unei tehnici de albire dentara, sensibilitatea dintilor se accentueaza. Dar trebuie sa retinem faptul ca sensibilitatea dentara rezultata in urma albirii dentare este una temporara. De asemenea, studiile au aratat ca albirea dentara nu afecteaza nervul dentar.

Trebuie sa retinem ca albirea dentara profesionala nu va reusi sa elimine si sa trateze petele maronii sau cariile dentare, acestea necesitand tratament stomatologic. In schimb, coloratiile dentare vor fi eliminate cu ajutorul albirii dentare profesionale.

Astazi exista tot mai multe metode de albire dentara care pot fi efectuate acasa sau la cabinetul de specialitate. Specialistii ne sfatuiesc sa apelam inainte de toate la un consult de specialitate, deoarece dintii nu pot fi de un alb impecabil indiferent de culoarea lor naturala.

Albirea dentara va avea un rezultat care depinde de nuanta naturala, astfel daca dintii naturali sunt inchisi la culoare, ei nu vor ajunge sa fie foarte albi, dar se vor curata. De aceea, este indicat sa mergem la medicul specialist, deoarece el poate spune care este culoarea naturala a dintilor nostri si care va fi rezultatul tratamentului de albire dentara.

Desigur, inainte de a incepe albirea dentara trebuie tratate toate afectiunile de la nivelul dintilor si de la nivelul gingiilor.

Ce functioneaza si ce nu in albirea dintilor in mod natural

Metode de albire a dintilor

Dupa cum mentionam anterior, astazi avem o lista complexa de metode de albire dentara din care putem alege ceea ce ni se potriveste mai bine. Iata care sunt metodele si produsele de albire dentara:

- pasta de dinti pentru albirea dentara va inlatura petele care au aparut in urma unei mese bogate in alimente pe baza de coloranti;

- gelul de albire dentara poate fi folosit acasa si va fi aplicat aproximativ opt ore pe zi, timp de mai multe zile, dar nu mai mult de 14. Gelul de albire dentara care poate fi folosit in cabinetul de specialitate are o actiune mult mai complexa si mai rapida;

- albirea pe baza plasmei se va realiza cu ajutorul gelurilor de peroxid de hidrogen, aceasta tehnica fiind cea mai eficienta si mai rapida dintre toate metodele de albire dentara.

Secrete pentru albirea dintilor

Dupa aplicarea tratamentului de albire dentara trebuie sa ne ocupam de sensibilitatea dentara. In acest scop se pot folosi pastele dentare care au efect de desensibilizare dentara.

Revista YVE

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#albirea dintilor, #sfaturi albure tinti, #modalitate albire dinti , #dinti