Activitati care te pot ajuta sa te relaxezi dupa o zi plina

Advertorial
Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 16:41
19110 citiri
Activitati care te pot ajuta sa te relaxezi dupa o zi plina
Foto: Shutterstock

Fara nicio indoiala, stilul de viata modern poate deveni destul de stresant la un moment dat.

Trebuie sa jonglezi constant intre munca, familie, prieteni si alte obligatii, iar la final simti ca nu mai ai timp si pentru tine.

Insa tocmai timpul pe care il rezervi pentru tine este solutia sa scapi de stres si sa te relaxezi.

Din fericire, oricat de ocupat ai fi, e destul de usor sa iti faci timp pentru activitati care te vor ajuta sa te relaxezi. Iata cateva idei care ti-ar putea fi de ajutor:

Fa miscare

Miscarea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a scapa de stresul zilnic. De altfel, studiile sustin ca oamenii care fac miscare in mod regulat au un risc scazut de aparitie a anxietatii.

Motivul este legat de faptul ca, in timp ce faci miscare, nivelul de cortizol (hormonul stresului) scade in mod semnificativ. De asemenea, sunt eliberate endorfine, care imbunatatesc starea de bine.

Nu este neaparat necesar sa mergi la sala sau sa obosesti foarte tare. O simpla plimbare in jurul blocului, cateva minute de dans prin casa sau o sedinta de yoga te pot ajuta sa te relaxezi dupa o zi obositoare.

Joaca-te

Jocurile te pot ajuta sa scapi de stres prin faptul ca iti distrag atentia de la grijile si problemele zilnice. Astfel, te poti concentra pe ce trebuie sa faci ca sa castigi sau, pur si simplu, sa te bucuri de jocul in sine.

Poti opta pentru diferite jocuri, fie ca e vorba de cele de societate sau jocuri pe consola.

De altfel, jocurile video nu doar ca te ajuta sa scapi de stres, ci au si alte beneficii, precum imbunatatirea abilitatilor cognitive si a vitezei de reactie.

Totodata, persoanele care aleg aceasta activitate reusesc sa devina mai eficiente in rezolvarea diferitelor probleme.

Respira adanc

Atunci cand esti stresat, organismul elibereaza hormoni care fac ca bataile inimii sa se intensifice si sa respiri mai repede. Exercitiile de respiratie pot fi o buna modalitatea pentru a-ti ajuta organismul sa se relaxeze.

Scopul acestora este de a te concentra pe modul in care respiri si sa incerci sa tragi aer adanc in piept si sa expiri usor, cat mai rar. Astfel, bataile inimii incetinesc si incepi sa te simti mai linistit.

Exista numeroase exercitii de respiratie pe care le poti incerca, de la cea diafragmatica si pana la respiratie abdominala sau ritmata.

Asculta muzica

Muzica poate imbunatati in mod semnificativ starea noastra de bine. E indicat sa asculti muzica instrumentala lenta deoarece aceasta induce o stare de relaxare prin faptul ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de cortizol.

Studiile au evidentiat faptul ca muzica clasica, celtica sau indiana poate fi deosebit de linistitoare, insa simplul fapt ca asculti muzica preferata poate avea acelasi efect.

Si sunetele naturii pot fi linistitoare, motiv pentru care acestea fac de multe ori parte din sedintele de meditatie.

Practica mindfulness

Cateva minute de meditatie pe zi te pot ajuta sa reduci stresul si starile de anxietate. Tehnica de mindfulness presupune sa te concentrezi pe momentul prezent pentru a reduce efectele oricaror ganduri negative.

E suficient sa te asezi pe podea, sa inchizi ochii, sa te concentrezi pe respiratie si sa lasi orice gand sa dispara din mintea ta.

Totodata, yoga este una dintre metodele care te poate ajuta sa practici tehnica mindfulness.

Chiar daca stresul si anxietatea fac parte din provocarile de zi cu zi, exista numeroase moduri prin care te poti relaxa. Fie ca meditezi, te joci sau faci miscare, starea ta de bine se va imbunatati si vei reusi sa obtii un echilibru intre viata personala si responsabilitatile zilnice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#activitati relaxare, #viata sanatoasa, #stres efecte organism , #relaxare