A fost desemnata cea mai sanatoasa dieta

Joi, 07 Ianuarie 2016, ora 17:18
13479 citiri
A fost desemnata cea mai sanatoasa dieta
Foto: Arhiva/Ziare.com

Pentru al saselea an consecutiv, dieta DASH a fost desemnata cea mai sanatoasa si mai usor de tinut.

DASH, o prescurtare de la "abordari ce tin de dieta pentru a stopa hipertensiunea", este creatia National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) din SUA in vederea scaderii presiunii arteriale.

In realitate nici nu e un regim de slabire, scaderea in greutate fiind de fapt un efect secundar, alaturi de coborarea nivelului colesterolului si tinerea sub control sau prevenirea diabetului, relateaza Medical Daily.

Dieta este descrisa de catre creatorii sai ca fiind "un plan de alimentatie flexibil si echilibrat, prietenos cu inima si care poate fi tinut intreaga viata".

Regulile sunt putine, regimul bazandu-se pe multe fructe, verdeturi, cereale integrale. Sunt incluse insa si cateva lactate cu un nivel mic de grasimi, proteine animale, legume, fasole si ulei vegetal. Cei care il urmeaza trebuie sa-si limiteze consumul de grasimi saturate, la fel si pe cel al bauturilor indulcite sau al dulciurilor - in fapt niste reguli standard pentru oricine vrea sa slabeasca ori sa traiasca sanatos.

Adevarul despre dietele disociate - Te ajuta sau nu sa slabesti? Cu ce pret - Interviu

Pentru a ajunge sa fie desemnat cel mai sanatos, un regim "trebuie sa fie relativ usor de tinut, sa ofere nutrientii necesari, sa fie sigur si eficient in cura de slabire, sa previna diabetul si bolile de inima".

Desi americanii sunt cei care aleg in fiecare an cea mai sanatoasa dieta, prin intermediul U.S. News & World Report, oamenii de rand din America de Nord afirma, in proportie de 50%, ca nu doresc sa slabeasca.

Dieta nu este una care nu implica cheltuieli, insa s-a situat pe primul loc la mai multe categorii, cum ar fi: cel mai bun regim pentru diabet, cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii si cel mai usor de tinut regim.

Tot ce trebuie sa stii despre dieta MIND: La ce ajuta si in ce consta Interviu

In clasament urmeaza dieta Mind, TLC, dieta fertilitatii, Mayo si abia apoi dieta mediteraneana, urmata de nu mai putin faimoasa Weight Watchers Diet. Dieta vegetariana e abia pe locul 13.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#cea mai sanatoasa dieta, #dieta DASH, #diete usor de tinut, #dieta diabet, #dieta inima, #dieta slabire, #cura slabire sanatoasa , #ceai