90 de secunde, ca sa slabesti

Duminica, 23 Mai 2010, ora 08:21
9815 citiri
90 de secunde, ca sa slabesti

Daca te-ai saturat sa repeti de foarte multe ori exercitiile fizice si sa faci seturi peste seturi pentru o anumita grupa de muschi ca sa vezi rezultate, afla ca se poate sa slabesti si sa iti tonifiezi masa musculara si facand mai putine miscari. Cheia consta in sapte exercitii care presupun incordare timp de cate 90 de secunde.

Potrivit self.com, vei avea nevoie de doua greutati care sa aiba intre 2,2 si 4,5 kilograme si de o minge. Setul trebuie repetat de doua ori pe saptamana, dar zilele sa nu fie consecutive. Iata care sunt exercitiile:

1. Pentru intarirea bratelor

Stai cu picioarele usor departate, cu cate o greutate in fiecare mana, si tine bratele pe langa corp. Ridica bratele in lateral cativa centimetri si ramai asa pentru 10 secunde. Fa acelasi lucru de inca patru ori, ridicand bratel de fiecare data cu cativa centimetri mai sus, pana ajungi la umeri. Apoi fa aceleasi miscari, dar in sens invers (coborand bratele) si stand nemiscata tot cate zece secunde la fiecare.

Exercitii pentru picioare frumoase

2. Pentru coapse

Stai tot cu picioarele usor departate si intinde bratele in fata pana la nivelul umerilor. Indoaie genunchii si lasa-te usor in jos, cam cu o treime din distanta de pana la podea. Opreste-te si ramai asa pentru 10 secunde. Coboara din nou cativa centimetri si stai asa pentru 10 secunde. Repeta modelul inca de trei ori, coborand cu cativa centimetri de fiecare data, pana ajungi la un unghi de 90 de grade intre coapse si gambe (ca si cum ai sta pe scaun). Reia miscarile in sens invers cu aceleasi etape.

3. Pentru abdomen

Stai intinsa pe spate, cu bratele pe langa corp, palmele in jos, iar picioarele ridica-le, tinandu-le drept. Tine-le apropiate si coboara cu ele cativa centimetri spre stanga si stai asa 10 secunde. Repeta aceasta miscare de inca patru ori, coborand cu cativa centimetri de fiecare data, pana ajungi aproape de podea. Ridica picioarele din nou drept si fa acelasi lucru si inspre dreapta.

Ce sa mananci inainte, in timpul si dupa exercitiile fizice

4. Pentru intregul corp

Tot pe spate, stai cu capul si partea de sus a spatelui sprijinite de minge (fata in sus), genunchii indoiti. Soldurile aliniate cu torsul, cate o greutate in ambele maini, bratele intinse drept, spre tavan. Coboara bratele cativa centimetri spre podea si stai asa 10 secunde. Fa asta de inca patru ori, coborand treptat cativa centimetri pana ajungi cu bratele paralele cu podeaua, la fel cum este si trunchiul. Ridica bratele pana la pozitia initiala prin aceleasi miscari.

5. Pentru partea de jos a corpului

In picioare, stai cu piciorul stang in fata celui drept, calcaiul drept ridicat si cu cate o greutate in fiecare mana. Indoaie genunchiul drept si apleaca-te spre podea cativa centimetri. Stai asa pentru 10 secunde. Apleaca-te inca doi-trei centimetri si repeta modelul de patru ori, stand nemiscata tot cate 10 secunde la fiecare aplecare. Ridica-te prin aceleasi trepte. Repeta si cu piciorul celalalt.

6. Pentru bust

Stai sprijinita in maini (trupul paralel cu podeaua), iar coatele indoite sa fie usor deasupra umerilor. Tine gatul in linie cu coloana verterbrala si coboara-l cativa centimetri. Ramai asa timp de 10 secunde. Coboara inca doi-trei centimetri si stai asa pentru inca 10 secunde. Repeta modelul de inca trei ori, pana cand ajungi cu capul foarte aproape de podea. Reia miscarile si in sens invers.

Exercitii pentru indepartarea celulitei

7. Pentru spate

Stai cu abdomenul si bazinul pe minge, fata in jos, picioarele departate, tine o greutate in fiecare mana si bratele in jos. Ridica bratele de ambele parti ale corpului cativa centimetri si ramai asa timp de 10 secunde. Repeta modelul de inca patru ori pana cand ajungi cu bratele intinse paralel cu podeaua. Coboare-le respectand acelasi tipar, pana la pozitia initiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#exercitii slabit, #exercitii rapide, #fitness acasa, #sfaturi slabit, #exercitii intretinere corporala , #fitness