8 alimente care iti "umfla" muschii

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 07:01
64684 citiri
8 alimente care iti "umfla" muschii

Fie ca esti femeie sau barbat, cu siguranta nu vrei sa fii doar slab, ci si sa ai un corp tonifiat. Muschii nu cresc doar in urma mersului la sala, ci si a ceea ce alegi sa pui in farfurie.

Exista alimente care ajuta ca acest tesut sa isi mareasca volumul. Iata care sunt cateva dintre acestea, conform Fitbie:

Branza dulce

Branza dulce este o sursa excelenta de fier si proteine, avand si o concentratie mare de leucina, indispensabila, ce nu poate fi sintetizata de catre organism, fiind furnizata doar prin alimentatie. In organism, leucina intra in constitutia proteinelor si intervine in numeroase reactii chimice. Cantitatea de leucina dintr-o portie de branza este de 2,8 grame, iar cea de proteine de 28 de grame.

Shake-uri de fructe

Exista multe modalitati in care sa consumi lapte, una dintre acestea fiind reprezentata de shake-uri. El poate fi amestecat cu praf de fructe, dar acestea din urma pot fi consumate si ca atare sau sub forma de suc proaspat.

Oua

Exista un motiv pentru care ouale sunt in topul celor mai sanatoase alimente. Nu numai ca au in jur de 70 de calorii fiecare, ci aduc si beneficii majore muschilor. Vei primi in jur de 6 grame de proteine si 330 mg de leucina dintr-un ou. In plus, galbenusul contine colina, care sustine acetilcolina, cel mai abundent neurotransmitator din corp.

Nu ai cum sa te antrenezi din greu daca nu ai colina, iar creierul nu poate fi hranit cum trebuie daca nu beneficiaza de fosfolipidele din galbenus. Daca esti un barbat activ, poti face o omleta dintr-un galbenus si 4 albusuri, care sa-ti dea putere pe toata durata zilei. Bineinteles, poti adauga cat de multe vegetale doresti.

Ton

In afara faptului ca iti ofera pana la 3 grame de leucina, o conserva de ton are si o doza importanta de acizi grasi omega 3, care duc la multiple beneficii musculare. Un raport publicat in Jurnalul de Medicina Sportiva indica faptul ca acizii din peste ajuta la sinteza proteinelor in cazul adultilor trecuti de prima tinerete. In plus, sunt reduse inflamatiile si durerile musculare, ceea ce inseamna ca te poti antrena mai mult si mai intens la sala.

In final, nu poti ignora nici proprietatile de ardere a grasimii ale pestelui. Vei scapa in special de grasimea abdominala.

Puiul

Carnea de pui este una dintre sursele majore de leucina, fiind si un aliment extrem de usor de procurat si care poate fi gatit in multiple variante. 85 de grame de piept de pui iti ofera mai mult de 3 grame de leucina si aproape 20 de grame de proteine, pentru mai putin de 100 de calorii. Pentru ca este un tip de carne slaba, puiul duce la o buna proportionare a muschilor si a grasimii.

Quinoa

Quinoa are in jur de 8 grame de proteine pe cupa, inclusiv foarte multi aminoacizi precum leucina, izoleucina si valina, toti acestia jucand un rol major in cresterea musculara.

Cu fiecare cupa de quinoa vei primi si 39 grame de carbohidrati, ceea ce nu inseamna neaparat un lucru rau. Corpul are nevoie de energie pe care sa o foloseasca atunci cand face sport, asa ca nu este indicat sa optezi pentru o dieta saraca in carbohidrati daca vrei sa iti maresti masa musculara.

Boabe edamame

O cupa de asemenea boabe, fara pastai, va creste puterea de sintetizare a proteinelor si va mari masa musculara. O cana de boabe gatite are 17 grame de proteina si putin mai mult de un gram de leucina. Boabele edamame au si omega 3 si omega 6, care sustin creierul si activitatea sistemului central nervos. In plus, vei beneficia si de antioxidanti care reduc inflamatiile.

Cafeaua

Multi oameni simt ca pot sa lucreze mai mult timp si mai intens daca beau o cana de cafea inainte, iar acest lucru are o parte de adevar. Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca o combinatie intre cafea si carbohidrati, precum cei luati din cereale, iti dau putere de lucru.

In mod similar, cercetatorii de la Universitatea din Illinois au descoperit ca datorita cafelei, exercitiile fizice sunt mai putin dureroase si astfel pot dura mai mult si pot fi mai dese. Un studiu australian a aratat de asemenea ca prin consumarea cafelei se reface mai repede cantitatea de glicocen, necesar muschilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente muschi, #alimente crestere masa musculara, #mancare muschi, #alimentatie masa musculara, #marire masa musculara , #alimente