5 trucuri pentru a-ti controla apetitul

Vineri, 14 Mai 2010, ora 14:55
3703 citiri
5 trucuri pentru a-ti controla apetitul

In zilele acestea, nu poti deschide televizorul pentru mai mult de cateva minute fara a fi bombardat de reclame la gustari sarate sau deserturi decadente ori mancare procesata. Asa ca daca incerci sa tii dieta sau sa mananci sanatos e destul de greu.

Parade vine insa cu cateva ponturi care sa te ajute sa-ti tii impulsurile sub control.

Proteinele si fibrele sunt combinatia ideala pentru o talie fina, pentru ca fibrele absorb apa si dilata stomacul, oferind senzatia de satietate. Cat despre proteine, acestea se digera mai greu decat carbohidratii sau grasimile, mentinandu-te satula pentru mai multa vreme.

Alege, deci, alimentele care le contin pe amandoua, cum ar fi fasolea sau lintea ori cerealele integrale.

Invata sa iubesti legumele Orice in afara de mazare, porumb sau cartofi nu contine prea multe calorii, avand si un continut mare de apa si fibra, deci ai sanse sa te saturi foarte repede si fara a manca prea mult.

Anticipeaza-ti poftele Daca zilnic la ora 15.00 ravnesti la o ceva dulce sau la o "gustare" care abunda in carbohidrati, sansele sunt ca aceasta pofta sa vina si in ziua urmatoare, independent de decizia ta de a incepe sa mananci sanatos.

Asa ca pregateste-ti pentru pofta ce va veni o gustare cu nuci sau branza, bogate in proteine, sau un fruct ori o leguma, pe care sa le consumi cu 30 de minute inainte de momentul delicat in care cu siguranta nu vei mai alege cu capul.

Inainte de a cina in oras, mananca acasa Daca esti serioasa in ceea ce priveste mancatul sanatos, o cina in oras poate fi o adevarata provocare. Chiar daca nu ti-e foame inainte de a iesi in oras si anticipezi ca nu-ti va fi nici cand vei ajunge in restaurant, mirosul din restaurant si farfuriile din vecini iti vor trezi apetitul, avand toate sansele sa iti comanzi ceva nepotrivit sau sa mananci peste masura.

Mananca inainte de a pleca de acasa o mana de nuci sau arahide (nu sarate), iar proteinele iti vor taia apetitul, ajutandu-te sa rezisti in fata mancarurilor care inoata in grasimi.

Ramai de neclintit Cura de slabire inseamna in primul rand multa vointa. Cateva scapari si acul cantarului nu se va mai clinti in jos, asa cum iti doreai. Daca simti ca esti pe cale sa cedezi, iesi din casa. Mergi la o plimbare, viziteaza-ti un prieten (care sa nu fie la masa!).

Iesind din mediul unde simti pornirea de a "pacatui" din punct de vedere culinar vei scapa si de acel impuls.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#trucuri control apetit, #controlarea apetitului, #cura slabire, #slabire trucuri, #alimente senzatie satietate , #cura slabire