5 semne ca esti atat de stresat incat nici nu-ti dai seama

Duminica, 05 Iunie 2016, ora 11:19
13347 citiri
5 semne ca esti atat de stresat incat nici nu-ti dai seama
Foto: captura Youtube/cleanTVcom

Fie ca are legatura cu viata personala sau cu cea profesionala, stresul poate avea efecte devastatoare. Lipsa somnului, depresia, anxietatea, luarea in greutate sunt cateva dintre ele, dar se poate ajunge chiar si la boli de inima sau cancer.

Sunt probleme grave, pe care le putem evita insa destul de usor. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa constientizam ca suntem stresati, iar de aici lucrurile devin mai usoare, afirma expertii in domeniul vietii sanatoase consultati de Business Insider.

Publicatia americana a prezentat si cele cinci semne din care poti sa-ti dai seama daca esti mult prea stresat:

1. Te rastesti la toata lumea fara sa ai un motiv solid - Un exemplu concret este momentul in care un coleg te roaga sa-l ajuti. Un raspuns politicos ar fi ideal, dar in minte iti vin intrebari despre incapacitatea sa de a se descurca singur. Asa se ajunge la un raspuns de genul "Hmmm... Sunt destul de ocupat acum, dar fie..."

Pornind de la acest exemplu, Christine Porath, un profesor de la Universitatea Georgetown, spune ca foarte multi oameni nici nu realizeaza ca se poarta urat cu cei din jurul lor. "Sunt atat de stresati incat nici nu au capacitatea de a realiza ca-i ranesc pe cei din jurul lor", afirma Porath.

2. Te gandesti la munca tot timpul - Programul de munca obisnuit este de 9 ore, insa mintea iti sta la taskurile zilnice chiar si dupa ce termini. Ca esti acasa, in oras cu prietenii sau in parc, gandurile tale se indreapta tot catre munca. Iar asta nu e bine deloc!

"Cand te gandesti prea mult la munca dupa ce termini programul, poti ajunge la anxietate, la lipsa somnului si poti deveni plictisitor", afirma Adrian Ganzella Larssen, redactorul-sef de la Daily Muse, o revista de sanatate din SUA.

3. Nu te mai poti concentra pentru a fi productiv - Oricat ti-ai dori, mintea iti zboara in toate directiile. Te straduiesti din rasputeri sa faci ceva productiv, insa creierul pare ca nu te asculta. Si uite asa realizezi ca ai o multime de lucruri de facut, care incep sa te depaseasca.

4. Nu poti sa dormi bine - Ajungi acasa obosit si tot ce-ti doresti este un somn bun. Te asezi in pat si spui ca noaptea e numai a ta. Si, totusi... somnul nu te ia! Te foiesti, te uiti pe pereti, incepi chiar sa crezi ca, daca numeri oile in gand, poti adormi. In zadar, insa. A doua zi te trezesti la fel de obosit.

Afla cele opt sfaturi excelente pentru un somn minunat

"Cand suntem stresati, mintea noastra se lupta cu gandurile din interior in loc sa dea 'shut down' noaptea si ne incetineste functiile importante implicate in memorie si in starea de spirit", afirma Lindsay Holmes, redactor sef-adjunct al departamentului de viata sanatoasa de la Huffington Post.

5. Corpul tau devine tot mai sensibil - Cand esti mult prea tensionat, se resimte asupra intregului corp. Dureri de spate, gat, cap sau umeri si multe altele sunt la ordinea zilei. Din cauza tensiunilor, musculatura ta ramane contractata pentru prea mult timp, iar acest lucru are efecte adverse.

Locul de munca e cauza stresului din viata ta? Expertul Ziare.com, Delia Lungu, te invata cum sa rezolvi aceasta problema!

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#semne stres, #aparitie stres, #efecte adverse stres , #stres