5 avantaje ale neurochirurgiei minim invazive

Advertorial
Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 14:09
6645 citiri
5 avantaje ale neurochirurgiei minim invazive
Sursa foto: https://www.pexels.com/

Neurochirurgia minim invaziva descrie orice procedura care este semnificativ mai putin invaziva decat chirurgia deschisa folosita pentru acelasi scop. De obicei aceste proceduri implica utilizarea de dispozitive endoscopice si manipularea controlata de la distanta a instrumentelor chirurgicale, observate printr-o camera video.

In procedurile traditionale de neurochirurgie, chirurgul trebuie sa faca o incizie mare ca sa acceseze zona vizata, insa prin procedurile minim invazive, acesta are nevoie pentru operatie doar de cateva incizii mici, de obicei de marimea unei monede.

Cu toate acestea, exista si cazuri cand nu este necesara efectuarea unei incizii in craniu. Neurochirurgia minim invaziva poate utiliza orificiile naturale ale corpului, cum ar fi narile, pentru a accesa zona vizata.

Accesarea leziunilor folosind orificiile naturale ale corpului nu necesita incizii, ceea ce inseamna ca vor fi mai putine complicatii, iar pacientul va avea parte de o recuperare mai rapida si fara cicatrici.

Deoarece aceasta procedura se efectueaza si in Romania, vezi aici unde poti intreba de neurochirurgie minim invaziva in Bucuresti, si afla in continuare care sunt cele mai importante beneficii acestei interventii.

Fara discutie, cel mai mare beneficiu al chirurgiei minim invazive este protejarea tesutului nervos de agresiunea unei interventii cu mijloace clasice. In continuarei de la perioada postoperatorie mai scurta la rezultate estetice mai bune si o crestere mai mare a confortului, neurochirurgia minim invaziva prezinta multe beneficii fata de procedurile chirurgicale traditionale.

Mai putina durere

De cele mai multe ori, procedurile minim invazive provoaca mai putine leziuni pacientului si zonei interesate, ceea ce determina o durere postoperatorie mai redusa ca intensitate, o recuperare mai rapida si mai putine complicatii.

Neurochirurgia minim invaziva determina mai putine dureri postoperatorii si un disconfort mai redus decat chirurgia clasica. In plus, pacientii raporteaza o reducere a utilizarii medicamentelor antialgice.

Perioada mai scurta de internare

Pacientii care au apelat la neurochirurgia minim invaziva au prezentat mai putine leziuni la nivelul zonei afectate, ceea ce inseamna ca au putut reveni la normal mult mai rapid si au parasit spitalul mult mai devreme. In medie in urma unei interventii clasice pacientul sta internat in spital 26,5 de zile in timp ce intr un serviciu unde se practica interventiile minim invazive, durata medie de spitalizare este in jur de 4,5 zile. Un pacient operat pe creier minim invaziv poate fi externat chiar dupa 3 zile daca nu au intervenit niciun fel de complicatii.

Incizii mai mici

De obicei, chirurgia traditionala pe creier implica o deschidere completa a craniului, ceea ce determina o cicatrice de aproximativ 17-25 centimetri la nivelul scalpului. Comparativ cu aceasta, abordarea endoscopica necesita doar doua gauri de marimea unei monede fiecare.

Datorita inciziilor de mici dimensiuni necesare acestei interventii, riscul de aparitie a infectiilor este mult mai redus, iar pacientul va prezenta cicatrici mult mai mici comparativ cu procedurile traditionale.

Mai mult decat atat, este posibil ca procedura sa foloseasca orificiile naturale ale corpului pentru a accesa zona vizata, ceea ce poate reduce si mai mult prezenta cicatricilor si a complicatiilor.

Acuratete

Deoarece neurochirurgia minim invaziva foloseste dispozitive video, chirurgul are o vizibilitate mai buna si are posibilitatea sa mareasca imaginea pentru un plus de acuratete si eficienta.

In timpul acestor proceduri, neurochirurgii se folosesc de endoscop ca sa primeasca imagini video detaliate ale creierului si ale structurilor din jur, apoi folosesc tubul subtire al endoscopului si introduc instrumente chirurgicale mici menite sa inlature tesuturile anormale si tumorile.

Pastrarea intacta a muschilor

In cazul operatiilor la nivelul coloanei vertebrale, tehnicile de chirurgie minim invaziva permit muschiului sa fie tras sau dat la o parte pentru a accesa zona vizata, un procedeu net superior fata de varianta clasica, ce presupunea taierea muschiului.

Faptul ca muschiul se pastreaza intact conduce la o recuperare mai rapida a pacientului si asigura o durere postoperatorie mai redusa ca intensitate.

Pe langa toate aceste beneficii, trebuie mentionat ca progresul tehnologic a influentat designul si forma endoscopului, pentru producerea instrumentelor mult mai mici si mai eficiente, care ofera o rezolutie mult mai buna si o iluminare mai puternica a zonei afectate.

Neurochirurgia minim invaziva a simplificat semnificativ managementul afectiunilor intracraniene atat in randul adultilor cat si in randul copiilor, pentru ca ofera o serie de avantaje importante.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#neurochirurgie minim invaziva, #neurochirurgie , #sanatate