5 alimente ideale in septembrie

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 07:55
5119 citiri
5 alimente ideale in septembrie
Sursa: Huffington Post

Foloseste aceste 5 alimente pe tot parcursul lunii septembrie, pentru un plus de vitalitate, pentru un plus de sanatate naturala.

Septembrie este o luna speciala care face legatura intre vara si toamna, iar dieta din prima luna de toamna, trebuie sa profite din plin de aceste alimente, scrie Huffington Post

Cartofi dulci sunt prea putin consumati, dar merita introdusi in alimentatie, mai ales in prima luna de toamna. Cartofii dulci contin carbohidrati in combinatii complexe si circa patru grame de fibre in fiecare cartof, lucruri ce fac din acestia o alegere mai mult decat sanatosa.

Cartofii dulci sunt si o excelenta sursa de vitamina A care este una dintre vitaminele esentiale pentru sistemul imunitar si beta-caroten care sustine procesele de regenerare ale pielii, mai ales dupa perioada de vara in care pielea a fost agresata de razele soarelui.

Broccoli sunt o sursa importanta de antioxidanti, vitamina C si potasiu. In plus septembrie e sezon pentru aceste legume. Sunt recunoscute proprietatile anti- cancer la care se adauga capacitatea de prevenire a osteoartritei. Broccoli contin acid folic, beta-caroten si calciu ceea ce fac din aceasta leguma o binefacere care vine la pachet impreuna cu luna septembrie. Ideal este consuml zilnic al unei cantitati de 100-200 de grame de broccoli fiert la aburi sau preparat la cuptor. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Sfecla este una dintre cele mai bune surse de antoxidanti, dar contine si mult calciu si potasiu. In plus sfecla contine betanina si vulgaxanthin, care dau culoarea specifica a acestei legume si care au proprietati antiinflamatorii extrem de puternice.

Sfeca face parte din legumele pe care nu le ai la dispozitie decat doua-trei luni, toamna. Restul timpului sfecla nu este un aliment comun pentru consum, sau se gaseste doar conservata. Fierbe sefecla sau coace-o, adauga suc de lamaie si putin ulei si serveste-o ca salata alaturi de carne sau branza.

Struguri, fructele lunii septembrie si fructele toamnei sunt adevarate medicamente naturale. Fara sa contina prea multe calorii, strugurii sunt o sursa foarte buna de vitamine C si K. In plus, hidrateaza si aduc zaharuri cu ardere lenta. Pielita boabelor de strugure rosu contine resveratrol, un imens beneficiu pentru sanatate mai ales prin capacitatea de a reduce simptomele alergice.

Fasolea alba face parte din lista cu cele 5 alimente ideale in septembrie. Sunt o foarte buna sursa de fibre solubile. O portie de fasole alba fiarta vine cu 13,4 miligrame de fier si 38,2 grame de proteine. Consuma fasole alba sub forma de mancare, supa crema sau ca baza pentru salate de legume.

Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Nouă alimente-surpriză care îți satisfac plăcerile vinovate și sunt mai sănătoase decât îți dai seama
Aceste nouă alimente, adesea privite ca fiind o plăcere vinovată sau consumate în mod moderat, sunt mai sănătoase decât crezi, potrivit unui nou raport. Dr. Stephen Dahmer, Director la...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#alimente sanatoase, #toamna, #septembrie, #viata sanatoasa sfaturi , #legume