4 factori comuni care pun in pericol echilibrul florei intestinale la copii

Advertorial
Luni, 21 Mai 2018, ora 09:35
47364 citiri
4 factori comuni care pun in pericol echilibrul florei intestinale la copii

Ce este flora intestinala?

Flora intestinala sau microbiota gastrointestinala reprezinta o comunitate complexa de microorganisme, care traiesc in interiorul tractului digestiv al oamenilor si animalelor. Flora intestinala umana cuprinde cel mai mare numar de bacterii, comparativ cu alte zone ale organismului. Aceasta se dezvolta complet in jurul varstei de 2 ani

De retinut este faptul ca multe dintre afectiunile organismului isi au originea in tractul intestinal. Pentru o sanatate optima, trebuie sa acordam o atentie deosebita pastrarii echilibrului florei intestinale indeosebi in primii ani de viata ai copilului.

Principalii factori ce modifica flora intestinala si a caror importanta nu trebuie neglijata se refera la: dieta dezechilibrata, consum de antibiotice, paraziti si varsta.

Dieta

Consumul de alimente conservate chimic sau de hrana cu un continut mare de aditivi alimentari si grasimi trans se poate face vinovat de dezechilibre la nivelul bacteriilor "bune" care colonizeaza intestinele.

Cantitatea de bacterii intestinale este in directa legatura cu aportul caloric si cu macronutrientii din dieta. De exemplu, un aport crescut de carbohidrati determina proliferarea Prevotella, pe cand un aport ridicat de proteine si lipide creeaza un teren propice pentru dezvoltarea Bacteroides.

Toate aceste variatii de aport caloric si macronutrienti pot creea dezechilibre in flora intestinala.

Studiile mai arata si ca in intestinele pesoanelor subnutrite exista o concentratie mai mare de bacterii potential patogene, fapt ce subliniaza inca o data importanta unei diete echilibrate.

Consumul de antibiotice

Administrarea antibioticelor, in special a celor cu spectru larg modifica semnificativ flora intestinala, atat prin efectul direct al antibioticului asupra bactiilor saprofite, prin mucoasei gastrice cat si prin crearea unui teren propice dezvoltarii patogenilor.

Modificarile ce apar in cadrul florei pot afecta si procesul de digestie, prin scaderea numarului de bacterii fermentative.

Consecinta carbohidratilor nedigerati ramasi la nivel intestinal datorita lipsei de enzime este atragerea prin mecanism osmotic a apei la nivelul lumenului, ducand la aparitia diareei.

Varsta

Flora se dezvolta cu inaintarea in varsta, in special in primii 3 ani, astfel flora unui adult este semnificativ mai diversa decat cea a unui nou nascut.

La nastere, tractul intestinal este steril, insa, inca de la primul contact cu mediul incepe colinizarea sa.

In timpul alaptarii, in intestine predomina lactobacilii si bifidobacteriile. O alta modificare majora apare la diversificarea dietei copilului.

De asemenea, si tipurile de bacterii din intestinul adultului au alte roluri fata de cele ale copilului, la adult regasindu-se mult mai multe specii implicate in procesele de fermentare, de mebabolizare a argininei, lizinei, glutaminei si bacterii producatoare de metan.

Parazitii

Parazitii intestinali dezechilibreaza flora intestinala fie prin modificarea mucoasei intestinale, fie prin competitie pentru substratul nutritiv.

ProBIOBaby de la Cosmo Pharm aliatul ideal pentru copilul tau: protejeaza flora intestinala si sustine natural sistemului imunitar.

Contine o formula unica de tulpini probiotice, Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium infantis si Bifidobacterium bifidum, toate fiind tulpini probiotice Rosell®, produse de Lallemand, tulpini ce sunt sunt depozitate in "Collection Nationale de Cultures de Microorganismes" la Institutul Pasteur din Franta.

Avantaje si beneficii principale ProBIOBaby

  • Sustine echilibrul florei intestinale;
  • Intareste rezistenta naturala a organismului;
  • Sustine un sistem imunitar sanatos;
  • Inhiba dezvoltarea anormala a bacteriilor patogene;
  • Protejeaza organismul impotriva infectiilor frecvente si recidivante;
  • Actioneaza atat la nivelul colonului, cat si la nivelul intestinului subtire;
  • Regleaza tranzitul intestinal;
  • Asigura protectia florei intestinale benefice in perioadele de tratament cu antibiotice;
  • Stimuleaza producerea enzimei lactaza (beta-galactozidaza) care creste asimilarea lactozei.

ProBIOBaby este indicat in: diaree, constipatie, tratamente cu antibiotice, balonare, colici, enterocolite, sindrom de colon iritabil, intolerante alimentare, raceli, viroze, imunitate scazuta, infectii bacteriene si virale, candidoze.

Gasesti aici lista completa de beneficii, compozitie si recomandari de administrare.

Pentru maximizarea efectelor benefice, atunci cand vorbim despre afectiuni precum diaree sau enterocolite se recomanda combinarea produsului ProBIOBaby cu Hydra Baby Sirop, care contine saruri minerale necesare rehidratarii organismului.

La COSMO PHARM®, ne preocupam sa-ti aducem Sanatate din Natura®!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#probiotic copil, #ProBioBaby , #tratament